På tur med Pausefiskeren - 05.12.2019: Vonåen

Endelig var der plads til en skællet overspringshandling - fyraftensfiskeri på en af de alt for få tidligt afsluttede arbejdsdage! Sensommer og efterår plejer jo at friste med flere korte, men fornøjelige aborresats på vej hjem fra arbejde - dog er man vel bare nogle perioder fanget af at løbe rundt i "Det store Hamsterhjul", nogle kalder Livet. 
 
Men mon ikke man også i december kan fange lidt salighed?
 
vons lystfiskeri Vestjylland aborre barsch
Under Pausefiskerens UL-jagt på de sortstribede banditter har det de seneste år været standardprocedure at bruge gummidyr fisket på almindeligt jig-hoved, på dropshot eller med det suveræne Ned-rig. Men når alle de store profiler på Instagram skriver, at den mest effektive taktik til stor-aborre i de kolde måneder er Carolina-rigget ... så skulle denne metode da lige genopfriskes! Og med fristende og provokerende farver var Keitech's Easy Shiner i 3" et klart valg fra arkivet, når Vonåen drev mørk og brun på vej mod Ringkøbing Fjord.
 
aborre barsch carolina-rig vonåen lystfiskeri Vestjylland
Der skulle lige affiskes et par stationer rundt ved broens sokkel, inden der var hug - og det var da en tilpas lang ... næse til Pausefiskeren! Jovist - en fangst er en fangst - men stor-aborre? Denne sortstribede bette skid kunne ikke en gang bide over agn og krog samtidig! 
 
aborre barsch perch carolina-rig Vestjylland lystfiskeri
Der fiskedes langsomt langs betonkanten og langs rørskoven uden yderligere kontakt. Hov! Variation med afsøgning af sejlrenden gav flere forsigtige hug længst ude i kastet - og nogle magtede faktisk at bide hen over og endda inhalere mere eller mindre alle 3" ...
 
aborre perch barsch vonå carolina rig Vestjylland
Dagens sidste sæt fine striber - ingen voldsomheder på Carolina-rigget, men alligevel nåede 8-9 aborrer forbi Pausefiskeren til afkrogning på knap 5 kvarters afkølet og tålmodig vinterfiskeri. God hjernevask!
 
Den vestjyske stor-aborre gemmer sig fortsat! Må det nye årti dog lokke den til en hurtig fotosession hos Pausefiskeren!
 
 
prop pausefisk
 
 
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk