På tur med Pausefiskeren - 13.07.2021: Thorsminde Havn featuring FiskeFoto.dk

Efter mere end 30 år som lystfisker med udgangspunkt i det vestjyske, så er det jo næsten flovt at kunne notere, at Pausefiskeren ikke havde kroget en rigtig Vestehavs-makrel! Retfærdigvis skal det nævnes, at der ikke historisk har været gjort den helt store indsats for det - men det er da næsten sørgeligt, at Pausefiskerens PR-makrel er bogført fra en kuttertur på Langelandsbæltet - fanget på fladfiskeforfang!
 
Den gode Hr. Strube fra FiskeFoto.dk har gennem de seneste år flere gange lokket med gode fangstrapporter fra Hvide Sande eller Thorsminde - men timingen har ikke lige passet til invitationerne. 
 
Før nu ... i det Herrens År 2021! Lad de hidsige Scomber scombrus komme til mig!
 
thorsminde strand havn lystfiskeri
Kasper havde allrede fanget fint med makrel dagen før her på stranden nord for slusen - blandt andet lykkedes det ham at fange dem på fluegrejet! Imponerende! Da havde han været næsten alene om fiskeriet. Da Pausefiskeren kom frem til Vesterhavet denne tirsdag aften, havde mange andre fiskere også lugtet lunten - flere dage med Østenvind er jo en ganske sikker indikator!
 
lystfiskeri thorsminde makrel
Med en lettere forstuvet fod var Pausefiskeren glad for, at fiskeriet kunne foregå med fødderne i de behageligt afkølende bølger på stranden - og ikke fra kystsikringens skummelt-glatte klipper ...
 
Kasper frarådede at montere forfang til fiskeriet - der var rigeligt gang i de jagende makrelstimer - og med det relativt lette spinnegrej var fornøjelsen blot større.
 
kystfiskeri makrel thorsminde
Vandet kogte af fisk - lige så vildt, som man forestiller sig det, når man har læst både gamle fortællinger og nye fangstrapporter med det rene bonanza-fiskeri! Pausefiskeren kylede hurtigt et ellers "glemt" ABU-blink ud over de springende silde/brislingestimer - og måtte lige nøjes med at mærke nogle forsigtige nap de første 3-4 indspinninger. Men så! KAPOW! Så var der Vesterhavs-makrel-debut! Overraskende vilde udløb af den ikke så vildt store fisk! Men ind på starnden kom den! Hurra!
 
brisling silding strand vestkysten
I strandkanten kunne man se, hvorfor makrellerne gik så meget amok tæt på land. Sildeyngel eller brislinger i hundredtusindvis cruisede rundt i havstokken - og i tusindvis havde nogle valgt at strande sig selv for ikke at blive spist. Nok ikke det klogeste valg ...
 
makrel kroget gylp brisling
Mens Kasper eksperimenterede med at fange større makrel med jig (!), så skiftede Pausefiskeren til et lidt tungere Stripper-blink i hvid/grøn. Det kunne de lide, makrellerne! Under fighten blev de dog vist lidt rundtossede - og gylpede ved landingen deres aftensmad op ...
 
pausefiskeren vestkysten makrel fight
Sommerfiskeri, når det er bedst! Pausefiskeren er ganske tilfreds med at være blevet lokket afsted til Thorsminde!
 
Vesterhavet syder af jagende makrel
Endnu en "kogende" boble af flygtende småfisk. Makrellerne jagede overalt - højt og dybt - 30 meter ude og 2 meter ude! Periodisk var der fisk i hvert kast - nogle gange mærkede man ikke noget i hele 5 minutter! 
 
pausefiskeren på kystfiskeri makrel spinnefiskeri
Koncentration. Tager makrellen blinket i nedslaget - eller når det at synke ned gennem vandsøjlen?
 
makrel fight flex på klingen kystfiskeri
Jep! Blinket når knap nok at bryde overfladen, før en mini-tun har snuppet metallet. Tilslag og fight!
 
makrel fangst stranden ved thorsminde
Sommerfiskeri på starnden = barfodsfiskeri! Herligt!
 
makrel vestkysten kystfiskeri thorsminde
Aftenens fiskeri måtte jo byde på en ny PR-makrel - så kan Pausefiskeren nemlig slette bifangst-makrellen fra listen og tilføje en rigtig Vesterhavs-bandit!
 
PR makrel thorsminde makrelbonanza
Og her er den så: Pausefiskerens makrel-PR: 39 cm og 520 gr. Lækkert!
 
afkroge afkrogning af makrel stripperblink
Efter mindre end 2 timers fiskeri stoppede Kasper og Pausefiskeren fiskeriet og satte sig i strandkanten og nød en kølig pilsner. Spanden var fyldt med tilpas mange fisk - og der var blevet genudsat endnu flere! Sikken dog en oplevelse! 
 
fiskefoto.dk makrel filet rense fisk mole
Kasper er øvet med filet-kniven - så han fik selvfølgelig jobbet med at forvandle de fine mini-tun til forplejning hjemme hos Pausefiskeren. Den fælles hjemtagne mængde filet rammer lige under 6 kilo! Og så er der en håndfuld, der skal i rygeovnen i fuld figur! Det bliver pragtfuld!
 
solnedgang thorsminde strand vesterhaver
Vidunderlige sommer-Danmark! Mon ikke denne oplevelse har lært Pausefiskeren at komme afsted til kysten, når makrellen kalder? Tak til Kasper for at blive ved med at lokke! Hvem ved - måpske det også lykkedes dig at få mig med til De Kanariske Øer for at fiske bass og tun?
 
 
Supplerende fotos © FiskeFoto.dk
 
 
prop flåd pausefisk
 
Efterskrift:
Der blev en uges tid senere fyret godt op i den primitive rygeovn hjemme på Pausefiskerens matrikelnummer - og resultatet blev vel ikke så ring' endda! Mums!
 
makrel varmrøget vestjylland
 
prop
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk