Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren 2019 / 02.08.2019 - Ringkøbing Havn

På tur med Pausefiskeren - 02.08.2019: Ringkøbing Havn

En tur mere i havnen inden sommerferien sluttede? Tjah, selv om det var knap så eksotisk som seneste fiskemission ved de græske havnebassiner - og den fremskredne formiddags bagende sol kunne foranledige én til at tro, fiskene var for dovne til at hugge - så blev badedyret lystigt pumpet op og UL-grejet sat i stangholderne. Kunne der mon ikke være en enkelt eller 2 af de sortstribede banditter, der ville lege med?
 
ringkøbing havn aborre fiskeri lystfiskeri vestjylland westin
High Rider'en klar til indsats - med en vis forsigtighed forstås! Træ-rampen må ikke benyttes til fartøjer over 250 kilo!
 
aborre fiskeri ringkøbing havn westin
Den første kontakt lod vente på sig - men efter en rundtur ude i indsejlingen drev den lune vind behageligt flydering og Pausefisker ind mod havnen - og på kanten af sejlrenden var der pludselig bud efter Westin Shad Teez'en. Dagens første sæt striber i lidt mindre end medium kunne noteres.
 
savage gear ultralight UL cosyum aborre ringkøbing havn
Vandet var efter de seneste dages til tider voldsomme byger ganske grumset og uklart. Men Shad Teez'en i farven "Official Roach" kunne de åbenbart se dernede i det brune vand. 
 
hjemmeværnet aborre fiskeri ringkøbing havn
De 2 badedyr - High Rider'en og Pausefiskeren - drev helt ind i bassinet. Men her havde Marinehjemmeværnet nok sørget for ro og orden - hverken på drop-shot-rigget (monteret med DROP9 fra High 5 Lures) eller på jig (Westin Shad Teez og Z-man TRD) var der kontakt til de skællede røvere.
 
aborre fight vestjylland ringkøbing havn
Der blev med aktive svømmefødder finnet ud til kanten af indsejlingen igen - og action: Forsigtige hug - men hidsige hovedrystende fights! I mellemtiden var der skiftet til Shad Teez'en i farven "Headlight" - den noget lysere gummifisk blev valgt, da det blev mere overskyet. Aborrene lod til at være overbevist om Pausefiskerens teori!
 
ringkøbing havn aborre fiskeri vestjylland
Der var til tider en del trafik af små og store joller og sejlskibe i havnen - turister og lokale ville også ud og nyde herlige Ringkøbing Fjord. 
 
ringkøbing havn vestjylland barsch angeln aborre fiskeri
Vestjysk punker! Endnu en god fighter i nettet til afkrogning.
 
aborre barsch vestjylland ringkøbing havn westin shad teez
I perioder er der hug i næsten hvert andet kast - og UL-stangen fra Savage Gear får lov til at arbejde for det. 
 
aborre ringkøbing havn barsch perch vestjylland
Et mindre eksemplar vises frem til børn og turister - så de kan se, at ham i den halve gummibåd ikke bare er almindelig rundtosset. Der er faktisk fine fisk i havnen! 
 
aborre ringkøbing havn fiskeri barsch
Masser af sol - og en kort periode uden hug. Der skiftes igen til "Official Roach" og en prægtig aborre omkring de 30 cm lader sig lokke! Gad vide, om man til en afveksling ikke skulle hjembringe nogle eksemplarer til rygeovnen? Catch and Release er rigtig fint - men med den stime af fisk, der her kastes til, kan Moder Natur nok unde Pausefiskeren lidt godt til en sensommer-frokost?
 
kunst på havnen ringkøbing havn aborre fiskeri
Nu har vi nydt naturen - så husker vi da også lige kulturen! Ved passende anledning må havneområdets efterhånden mange kunstværker måske undersøges tættere på ... 
 
aborre barsch vestjylland ringkøbing havn
Endnu en fisk omkring de 30 cm - et ganske hidsigt eksemplar hentes op fra skrænten til sejlrenden.
 
westin shad teez aborre perch barsch ringkøbing havn
Overskyet igen - så skiftes der til "Headlight" - og BAM! Var det fisk nummer 25 eller 26?
 
aborre ringkøbing havn fjord pausefisk barsch
Det prægtigte sommerfiskeri afsluttes med endnu en fisk omkring de 30 cm - og da det ikke går så godt med at tage skællede selfies i flyderingen, hilser Pausefiskeren og fisken lige på efter landgangen ved slæbestedet.
 
aborre barsch perch ringkøbing fjord havn westin
Lidt usædvanligt for Pausefiskeren hjembringes 4 sæt striber - en dejlig gylden og stribet høst. Det bliver en særlig fornøjelse at møde dem efter en 30-45 minutter i rygeovnen! 
 
prop
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk