Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren 2021 / 01.04.2021 - Ringkøbing Havn + Vonåen

På tur med Pausefiskeren - 01.04.2021: Ringkøbing Havn + Vonåen featuring FiskeFoto.dk

Det var ikke en stribet aprilsnar! Kasper, den omrejsende webredaktør fra den skællede hjemmeside FiskeFoto.dk, og Pausefiskeren mødtes til noget af et aborresats i bassinerne og sejlrenden ved Ringkøbing Havn. Når man nu ofte kan finde sommer-striberne i området - så burde der da være bare en lille mulighed for en rogntung Perca fluviatilis her først på foråret?
 
ringkøbing havn
Men først klargøring af baderings-piraterne: Kaspers morgenmads-buffet ville helt sikkert få presset flyderingene ned, så vindfølsomheden blev mindsket. Helt rolig var den vestjyske vind nemlig fortsat ikke!
 
ringkøbing havn måge kunst
Natur vs. kultur! Vestjysk kunsthåndtering: Måge på storbarmet skinny bitch!
 
flydering aborrefiskeri ringkøbing havn
Kasper fandt hurtig sin gamle ven, Bøje! Han stod stadig og vippede frem og tilbage ude ved sejlrenden. Sidste sommer dansede der en pæn stime stribede røvere rundt i Bøjes skygge. Men denne gang?
 
ringkøbing havn
Ringkøbing Waterfront! Pausefiskeren driftede efter et par kontaktløse runder i bassinerne et stykke ud i fjorden - med dropshot-rigged regnorm. Hvis ikke aborren var hjemme på skrænten af sejlrenden, så kunne der måske lokkes en flad undermåler? Der er da skrubber i fjorden? Eller én eller anden fiskeart? Please!
 
flydering ringkøbing havn fjord
Om ikke andet kunne Kasper fange forårssolens helsebringende stråler ...
 
flydering high rider savage gear ringkøbing fjord
Pausefiskeren klar til de store internationale predator-konkurrencer? High Rider'en havde hen over vinteren fået tilpas prangende navneskilte på sidetaskerne! Stor tak til søster Eva og hendes medsammensvorne i Den Tjæreborgensiske Symaskine-mafia!
 
ringkøbing havn sort guld skål
Efter mere end 3 timers kasteri med diverse jigs og dropshot-rigs afblæses Mission "Tunge striber fra havnen"! Til gengæld kan der i læ for vinden skåles for dagens første fangst ... 
 
fish and chips ringkøbing havn
FISH & CHIPS! Det lugter da lidt af fisk! Forårshygge på molekanten! Prægtigt!
 
vonå aborrefiskeri fiskefoto.dk
Sceneskift efter frokosten: Der skulle altså bare stribede på krogen - og det skulle Vonåen være garant for! Pausefiskeren i sving med dropshot kastet ind i broens skygge.
 
aborre fiskeri ringkøbing vonå kasper fiskefoto.dk
Endeligt! Kasper lokkede en lille røver med sine friske orm. 
 
aborre vonå drop9 high5lures
Kort efter fandt Pausefiskeren også en mindre stime aborrer opstrøms broen. DROP9 fra High 5 Lures sikrede igen slimede fiskefingre!
 
skalle ormefiskeri kasper fiskefoto.dk vonå
Kasper mistede kontakten til striberne - men med levende orm gav han den til gengæld en skalle med skallerne!
 
aborre drop9 high5lures vonå
Det gule gummidyr kan i en periode lokke de små røvere til hug. Det er ikke første gang, at den gule DROP9 slår andre aborreagn i Vonå eller fjorden.
 
aborre uden striber vonå ormefiskeri
En underlig fisk: 2-plettet aborre? Kasper krogede pludselig en stribeløs, men dobbelt-prikket røver. En af naturens små overraskelser!
 
aborre vonå fiskeri ringkøbing pausefiskeren
Triumf i størrelse "Medium"? En tilpas rundbuget aborre næsten lige så lang som en 200 grams Toblerone - altså ca. 27-28 cm. Efter en dags fiskemæssig ørkenvandring vel også en slags succes!
 
skalle dropshot ormefiskeri vonå
Pausefiskeriet tager til sidst over - en levende orm blev driblet langsomt rundt ved betonkanterne ved broen. Og afsluttende kan også Pausefiskeren notere sig en skalle på årets artsliste.
 
Tak til Kasper for altid glimrende selskab - vi sætter fortsat sejl mod et fælles sommertogt efter gode striber i havnen!
 
 
Supplerende fotos © FiskeFoto.dk
 
pausefisk prop flåd
 
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk