På tur med Pausefiskeren - 10.08.2020: Hover Å

Perspektiv! Nostalgi og klassisk fiskegrej har ikke kun historisk vægt, når man sædvanligvis svinger det mere delikate UL-grej. Der var dømt finurligt retro-fiskeri ved det lokale vandløb, da Pausefiskeren ville teste de just hjemkomne håndværksmæssigt sublime klassiske flåd fra engelske "Handmade floats by Ian Lewis".
 
handmade floats splitcane hover å bækørred fiskeri Vestjylland brown trout bachforelle
Det støvede museumsgrej fra Pausefiskerens mancave "Æ' Pralstow": En gammel, patineret og unavngiven splitcane-stang (måske fra 1960'erne) påmonteret det danskproducerede BOCA Special trotting-hjul (af centrepintypen) produceret omkring 1950. Trotting er egentlig bare en flådfiske-teknik, hvor flåd og agn driver med strømmen - og hvor linen med mellumrum strammes op, for at løfte agnen op i vandet (for tydeligere præsentation af f.eks. ormen). 

Flåddene var just hjemkommet fra England og var fremstillet i hånden på bestilling efter klassisk engelsk tradition. Lækkert (kunst)håndværk! 2 Avon-flåd og et Righyni-stallinge-flåd (grøn krop). Det ene Avon-flåd blev monteret med slet skjult fryd. De 2 andre flåd forblev i det enkle og stilfulde bambushylster - også fra Ian Lewis' lille webbutik - https://www.handmadefishingfloats.co.uk
 
Det var ikke helt nemt at få placeret flåddet det ønskede sted i åen. Den stive stang og centrepin-hjulet kræver sin mand (M/K). Stor respekt for fortidens gæve lystfiskende svende og deres beherskelse af deres grej. Det sætter tidligere tiders fangster i et vildt perspektiv .
 
hover å Vestjylland bækørred fiskeri brown trout bachforelle ormefiskeri
Men efter en times tid lykkedes det til perfektion - flåddet "trottede" ned af strømmen tæt på sivene - vippede 2 gange forsigtigt - og forsvandt herefter resolut fra overfladen. Tilslag - forsigtigt i forhold til første fisk på den aldrende splitcane-stang - som blev fulgt op af en overraskende hidsig fight. En klassisk Salmo trutta fario et par centimeter over de 30 rundede retro-missionen succesfuldt af med en lille fotosession! 
 
Happy Summer-vibes, Old chap!
 
 
prop flåd pausefisk
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk