Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren 2022 / 16.02.2022 - Godsejerens Skovsø

På tur med Pausefiskeren - 16.02.2022: Godsejerens Skovsø featuring FiskeFoto.dk

Vinterpausen var igen blevet aaaaalt for lang - og kastearmen tenderede til at frembringe knirkelyde!
 
Heldigvis kunne globetrotteren Kasper, der også er webredaktør på FiskeFoto.dk, imellem sine eksotiske fiskerejser sydpå godt overtales til at stikke sine solbrune ben i et par danske waders - og videre i badevandet i det østjyske - med vandtemperaturen omkring de 3,5 grad!
 
skovsø toyota østjylland
Stævnemøde på en skummel og våd skovsti - de prustende lyde kom dog hovedsageligt fra de gæve lystfiskeres luftpumper, da badedyrene skulle have luft for første gang i det nye år!
 
flydering bellyboat lowrance hook2
Endnu en gang havde Kasper brugt sit lokalkendskab og netværk, således at Pausefiskeren kunne komme med på helt nyt vand - med risiko for gode striber og skarpe tænder. Og med ukendt farvand under bugen af Highrider'en var batteriet til ekkoloddet selvfølgelig frisk ladet op!
 
flydering søfiskeri aborre
Vejrsituationen kunne egentlig ikke overraske - men som Kasper konstaterede: "Det er den eneste dag i mands minde, hvor det ikke skal blæse!". Regnen var os til gengæld meget nærværende hele formiddagen. Og middagen. Og det meste af eftermiddagen ...
 
isfugl naturoplevelser
Ingen kontakt under overfladen de første timer - men over vandet blev turen hurtigt reddet! Et par isfugle passerede nemlig over søen - endda hele 2 gange. Pragtfulde skabninger!
 
Pausefiskerens motorik og fotoudstyr kan slet ikke fange den fortryllende isfugl - så dette fremragende foto af Alcedo atthis er venligst stillet til rådighed af Dennis Jacobsen - se flere eksempler på hans fremragende fuglefotografier på
Instagram:@dennisjacobsendk
eller på YouTube: https://www.youtube.com/c/dennisjacobsenphotography
 
aborrefiskeri flyderingsfiskeri
Med det kolde vand og de manglende hug in mente var dropshotgrejet det mest oplagte våben på dagen - én af de mest effektive metoder til træge fisk. Ikke meget andet kan føres så langsomt og samtidigt effektivt fristende tæt på bunden - hvor fiskene jo måtte stå med de aktuelle vejrforhold.
 
morgenbrød fiskeri østjylland skovsø
Trøstespisning - godt med formiddagskaffe og blød brød - som den vedvarende regn gjorde sit til at holde blødt!
 
lmab lowrance hook2 finesse filet craw
Pausefiskeren var efterhånden nået godt igennem gummilageret - og fandt på bunden af den ene sidetaske en tysk delikatesse. Små fine krebs fra LMAB. Mon ikke det var dagens joker i skovsøen med en fin krebsebestand - slæbt stille efter en drivende flydering? På over 8 meters dybde?
 
aborre dropshotfiskeri perch barsch søfiskeri
Stangspidsen vippede rytmisk ... pludselig mærkedes dog en vis tyngde i snøren. Grøde? Nix! Uden alt for meget ståhej - bortset fra lidt afmålt hovedrysten - kunne et fint sæt striber trækkes i fangsnettet! Det hurtige målebånd meldte ca. 26 cm. Årets første fisk på årets første tur! Glimrende! Var det mon vendepunktet for dagens fiskeri? Stod vi midt i en bideperiode?
 
webredaktører fiskefoto.dk pausefiskeren.dk pause shelter
Efter en omsiggribende afsøgning af området omkring 8 meters dybde for flere rovfisk, måtte de gale lystfiskere dog se sig snydt. Men det kendte Kasper heldigvis et middel imod, da vi kravlede i læ i et kystnært shelter: En Død Tante (Varm kakao med mørk rom) løsnede op i kolde lægmuskler og på det naive håb om flere fisk til afkrogning i badedyrene. 
 
østjysk skovsø flydering ronthomson savage gear
Efter pausen fortsatte skovsøen med at være livløs - og heller ikke efter en senere, men lige så saliggørende frokostpause, var der flere kontakter med godsejerens skællede væsner! 
 
Pausefiskeren var dog tilfreds - årets første stribede bandit fanget på Kaspers hjemmebane - uden at Kasper kunne trylle en fangst frem! Ingen grund til at hovere - det samme kunne jo ske med hjemmbanefordelen en tilfældig dag på Ringkøbing Fjord eller på Vonåen. Tak for hyggeligt samfiskeri, Kasper - og for oplevelsen af endnu en ny sø i Eastern Highlands!
 
 
Foto af isfugl © Dennis Jacobsen
 
prop flåd pausefisk
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk