På tur med Pausefiskeren - 18.10.2022: Betonsøen

På sporet af den unge Pausefisker: Efterårsferien bød ind med en overnatning i en klassisk soveby syd for fødebyen Esbjerg. Så hvorfor ikke benytte lejligheden til at kaste snøren ud i et par af de gamle fiskevande fra dengang Pausefiskeren blev udklækket i det sydvestjyske? Highrider’en blev pustet op til efterårsferiens første ekspedition ind i fortiden - og det var ganske historisk!
 
Pausefiskerens flyderings-debut 2003
Fra arkivet: Et betydningsfuldt øjeblik i Pausefiskerens liv og færden! Fiskekammerat Rustfri lokkede i et svagt øjeblik Pausefiskeren til at prøve hans Ron Thomson-flydering i en nærliggende grusgrav. Året var 2003. Efter mindre end et par timer med finner på fødderne og saliggørende frihed på den klare bølge - og ikke mindst med 2 aborrer og en lille gedde til afkrogning - blev lystfiskeriet aldrig helt det samme igen! 1000-tak for det Rusty! Der blev indkøbt en flydering få måneder efter!
 
19 år senere sad Pausefiskeren igen i et badedyr i den gamle sand/grusgrav. Umiddelbart var forholdene stadig attraktive - klart vand og enkelte grødebælter med friskt grønt. Det første drev ud over midten af søen gav ikke kontakt til fisk, til gengæld kunne dropshot-rigget trækkes frit over bunden, der virkede som meget plan og sandet. Lowrance’n var blevet klassificeret som undværlig ekstraudstyr og lå i bagagerummet på RAV’en, da Highrider’en skulle bæres et stykke ned til vandet. Næste gang på søen skal den dog med ud!
 
Bundbid i Betonsøen
Efter afsøgning af de formodede dybeste spots uden kontakter, blev kursen sat rundt langs rørskoven. Tættere på bredden - og tættere på krattet! Lige som i seneste mission i Søen på toppen blev der kroget grene - var der mon så en stor gedde i næste kast?
 
Aborre på dropshot fanget fra flydering
Tjoh, der var hug! Men ikke den store gedde-madamme! Dagens første bandit var en junior-aborre, som blev kroget tæt på rørene. Illex Scissorcomb kan nemt inhaleres af de mindre aborrer!
 
View over Betonsøen mod madpakkehuset
View over mod madpakkehuset ved søens oplagte “slæbested”. Det grønne område omkring søen rummer stier og mountainbike-baner - så der er nok masser af liv ikke mindst i sommerhalvåret.
 
Flere striber fanget med dropshot og Illex Scissorcomb
Endnu en fin Perca fluviatilis på dropshot-rigget.
 
Størrelse er ikke alt - aborrerne er ikke voldsomt store
Ingen kæmper - men intense hug på kanten af grøde eller rørskov.
 
En stribet bandit over 20 cm
Dagens sidste fisk sneg sig over 20 cm - men mon ikke Betonsøen skulle afsøges senere på vinteren? Der burde stadig være potentiale for tilpas flotte fangster i den gamle grusgrav.
 
Prop flåd
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk