På tur med Pausefiskeren - 29.06.2022: Vonåen

Sommer-striber til fyraften ... og lidt senere! Pausefiskeri med ... pause?
 
Efter arbejdstid stod sol, vind og urets visere endelig i fiskeriets stjernetegn! Ul-grejet var kampklar i baggagerummet - så det var bare at komme hjem til den gamle købstad og svinge ind på grusvejen, der ledte hen til broen over kanalen mellem de 2 fjorde.
 
aborre chebu-rig vonåen
Westin CreCraw-gummikrebsen var monteret på Savage Gear Parabelleum'en fra sidste mission - men det tog en hel del kast at få en stribet bandit til at følge - og endnu længere inden en aborre endelig huggede konsekvent. 
 
cheburashka rig westin crecraw
Gummikrebsen på cheburashka-rig - med en herlig livlig gang - et vigtig supplement til jig- og dropshotfiskeriet efter de stribede. Men denne eftermiddag var der blot 2 aborrer, der lod sig overliste. 
 
Aftensmaden lavede ikke sig selv, så Pausefiskeren driblede uforløst hjemover. Sommerfiskeriet ved broerne plejer at give mere action!
 
Aftenen efter måltidet var egentlig reserveret til praktisk/huslige gøremål. Men da Toyota'en både skulle tankes og vaskes gik vejen "tilfældigvis" over Vonåen ved Turistspottet ... og ved passagen kunne Pausefiskeren se jagende og flygtende fisk i overfladen opstrøms broen. Hen og en tur rundt i rundkørslen - og tilbage igen! Ul-stangen var jo stadigvæk bag i bilen ...
 
Der blev jaget voldsomt omkring broen. Opstrøms, nedstrøms - og pludseligt også inde under broen. Efter en håndfuld kast med cheburashka-rigget uden fangstsucces blev taktikken ændret. Downsize! Skift til mindre agn har før givet bonus ved kanalen!
 
westin stanley the stickleback perch aborre
Westins Stanley the Stickleback i den lille 5,5 cm-størrelse monteret på 1,3 grams SFG tungsten jighoved blev bundet for enden af snøren - første kast ... BAM! En lille hidsig fætter kroges resolut.
 
Stanley the stickleback aborre barsch
Kast nr. 2 ... bummelum, der var skudt hul på de jagende stimer af mindre røvere!
 
perchfishing barschangeln aborrefiskeri
Det var ikke nemt at stoppe fiskeriet - der var kontakt eller fast fisk i de allerfleste kast. 
 
Pausefiskeren med aborre på jig
Med en stolt bandit - altså fisken - på omkring 26-27 cm blev der trukket en streg i sandet. Eller vandet? Men den spontane session gav da virkeligt Pausefiskeren et smil på læben. Så var det hjem og omprioritere den huslige indsats ...
 
solnedgang toyota rav4 hybrid Vestjylland
Men inden der blev trykket start på RAV'en blev det lige nødvendigt med et andægtigt øjeblik med blikket mod solnedgangen. Tak til Moder Natur for endnu en glad opladning af de mentale batterier!
 
prop pausefisk flåd
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk