Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren 2022 / 14.07.2022 - Fjordtroldens Dam

På tur med Pausefiskeren - 14.07.2022: Fjordtroldens Dam featuring FiskeFoto.dk

Den unge østjyske webredaktør fra FiskeFoto.dk skulle bl.a. på artsfisker-mission i det vestjyske - og som ganske blid opvarmning til Kaspers hardcore micro-artsfiskeri blev Pausefiskeren indvolveret i turens første pitstop! Store fornøjelser med små fisk! Så er Pausefiskeren jo på pletten!
 
Og da den storskæggede Fjordtrold var blevet ramt alvorligt af alt for megen trampen og dansen rundt i de nederlandske træsko, kunne de 2 webredaktører nemt snige sig ubemærket ind i rørskoven ved Fjordtroldens hule! Endnu et forsøg på at afdække bestand og artsrigdom i den gamle dam!
 
skalle flådfiskeri
Pausefiskeren nåede at forfodre ved samme spot som sidste års medefisker-session ved dammen - inden Kasper nåede frem til den vestjyske tundra. Og fiskene var tilfredse med tilbuddet om aftensmad. Første fisk meldte sig hurtig til fotografering - i virkeligheden blev der drøftet om det var en skalle eller en rudskalle, men på fotoet ligner den efterfølgende mest en skalle.
 
suder tinca tinca fiskefoto.dk
Østjyden når knap nok at kaste sit lille flåd ud, inden én af aftenens prioriterede fisk melder sig på banen. En lille, men dejligt metallic mørkegrøn, suder mærkede al kærligheden fra de 2 gæve fiskere, inden den igen fik lov til at svømme ud i dammens dunkle vand for at æde sig større.
 
brasen medefiskeri
Abramis brama - Pausefiskeren lokkede en lille slimet hyggefætter af en brasen med majsene. 3 arter på ganske kort tid. Mon der også snart kunne mærkes lidt større fisk? Fjordtrolden synger jo gerne lange sange ud over rørskoven om mystiske fisk, der brækker kroge i fighten ...
 
prop og orm - Pausefiskeren med aborre
Kan de blive ... mindre? Selv en topfotograf fra FiskeFoto.dk kan have besvær med at få fokus og skarphed til at passe, når aborren er væsentlig mindre end en lakridspibe! Et forsøg med orm-majs-kombi var vist ikke ensbetydende med større fredfisk!
 
rudskalle medefiskeri fiskefoto.dk
Så skulle den måske være på plads med skallearterne ... en rudskalle til Kasper.
 
skalle fra fjordtroldens dam
Og helt sikkert en skalle til Pausefiskeren!
 
Kort efter var der et solidt take på Pausefiskerens flådfiskede majs. Flåddet vandrede til højre og gled under overfladen i et jævnt tempo - tilslag. Og et udløb, der fik Shimano-hjulet til at hvæse kort. Og ... væk var fisken! Endnu et godt tilbud som Pausefiskeren kastede over højre skulder! Lige som sidst ved Hestehviskerens Sø! Var det en suder ... eller en karpe?
 
 
brasen Abramis brama - majs og flåd
5 minutter senere. Efter reload med 2 majskorn lå Pausefiskerens flåd igen på samme spot. Og igen begyndte det at bevæge sig jævnt til højre. 1-2-3 - og modhug! En dejlig spændstig fornemmelse i stangen vidnede om, at denne gang var fisken fornuftigt kroget. Et lille udløb mod nøkkeroserne - en ordentlig srømhvirvel på overfladen - yderligere 4-5 små udløb. Så var Kasper klar med nettet - og Pausefiskeren kunne kane en pragtfuld brasen i det. Det var vel den største brasen siden de unge år i Esbjergs parker og turene med de velkæmpende strømvands-brasener fra Sneum Å i 1990'erne. 57 cm og 1640 gram. Glimrende! 
 
Perca fluviatilis
Hov! En velvoksen røver - havde Pausefiskeren igen skiftet til orm? 
 
fin aborre på majs
Nix! 2 majskorn var rigeligt som aften-snack til aborren!
 
Solnedgang over Fjordtroldens Dam
Da mørket kom snigende, sagde Pausefiskeren farvel og tak til Kasper og dammen. Østjyden skulle jo videre næste morgen på sin artsfisker-mission - læs evt. mere om den mest bidske af sessionerne - klik videre her:
 
 
Supplerende fotos © FiskeFoto.dk
 
 
flåd prop pausefisk
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk