På tur med Pausefiskeren - 16.07.2020: Hover Å

Payback-time? Pausefiskeren kunne nok ikke garantere en meters fisk som tak for sidst de 2 gæve vestjyske lystfiskere krydsede klinger* - men det var da et forsøg værd, at præsentere predator-guiden Martin fra Westcoast Sportfishing for de rødplettede fedtfinner fra Hover Å.
 
 
hover å bækørred Vestjylland spinnefiskeri mepps aglia ørred trout
Sommeraftenen bød på næsten 20 grader og næsten ingen vind. Måske ikke de mest optimale forhold i den lille å - men nok ok forhold til at vænne Martin til de små finesser ved åfiskeriet - og skumle kvier, hidsige hestebremser, den olme tyr, de usynlige flåter og ikke mindst elhegnet! 
 
bækørred trout forelle Vestjylland hover å salmo wobler
Der blev fundet småt endegrej frem. Martin fandt de små spinnere. Pausefiskeren forsøgte sig i første omgang med de små listige woblere - og da den lille (dyre) Mini Fat Rap fra Rapala i hundestejlefarven fik smadret sin ske på betonbroen (!) efter 9-10 kast fandt han den lille frække bækørredfarvede Salmo-wobler i arkivet. Få minutter senere skød en junior-bækørred ud fra kanten på modsatte bred og forfulgte wobleren til omkring midten af åen, inden den huggede! Fantastisk syn i det klare vand! Og fantastisk med en UL-stang, der giver action også ved små og mindre fisk!
 
bækørred hover å spinnefiskeri salmo wobler
Den bette fisk havde resolut indhaleret woblerens lille trekrog - og peangen måtte i aktion, mens Pausefiskerens våde hånd kærligt, men bestemt holdt fast om fisken.
 
bækørred ørred hover å spinnefiskeri Vestjylland hover å lystfiskeri Ringkøbing
Et hurtigt dobbelt-portræt af fisk og fisker, når Salmo trutta fario'en alligevel var ude af det fugtige element ...
 
bækørred hover å lystfiskeri trout bachforelle
... og Martin når også lige at zoome ind på den lille fine vestjyske skønhed inden genudsætningen. De små guldklumper kan være svære at få nok af.
 
hover å naturens rige lystfiskeri bækørred ørred
Ohøj skipper! Er du stadig med? Ådalens frodighed og botanik kan sagtens gro over hovedet på selv de største profiler! 
 
Fiskeriet var altså bare ikke nemt denne aften. De første par timer var der stort set ikke ringende fisk, der afslørede mulige sultne fedtfinner. Og de sædvanlige gode spots i og omkring svingene var også som forladte. Så beklageligvis blev Martin ikke noteret for et ellers fortjent sæt røde og/eller sorte pletter. Han havde dog et par interessante hug, da han skiftede spinneren ud med jig og gummidyr! Det er da også kun en predatorfisker, der kan finde på det trick? 
 
hover å mosekonen brygger lystfiskeri vestjylland
Da mosekonen begyndte at brygge, vendte vi snuden hjemad. Vi blev fulgt tilbage og opstrøms af tilpas provokerende og ringende fisk, der hånligt plaskede 5-10 meter bag os, hver gang vi flyttede plads. Martin havde igen et fint hug i et af de sidste sving inden landevejen på gummidyret - men efter 4-5 sekunders hovedrysten slap fisken. Men tanken om en konservativ vestjysk ørred på gummi slipper ikke lige så let! Der skal vist lige suppleres op i grejboksen inden næste tur til Hover Å! Tak for god grejsnak og hyggeligt samvær, Martin!
 
 
 
Supplerende fotos © Martin Ivan Rasmussen
 
 
prop flåd pausefisk
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk