Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren 2021 / 15.02.2021 - Loch Nees Put and Take

På tur med Pausefiskeren - 15.02.2021: Loch Nees Put and Take featuring FiskeFoto.dk

Efter 3-4 uger med et for Kongeriget uvant hårdt vintervejr var der efterhånden låg på det meste fiskevand. Eller der ville være frustrerende isdannelse i stangøjerne ved åfiskeriet.
 
Så da Kasper fra FiskeFoto.dk lokkede med varm suppe og isfiskeri (vel nok mindst 3-4 forsøg!) måtte Pausefiskerens skepsis mod den kolde fiskesport snart begynde at tø! Men kunne fiskefeberen udfordre februar-måneds hyppige 2-cifrede minus-grader?
 
Pausefiskeren nåede aldrig med på de periodiske isfisketogter tilbage sidst i 90'erne og først i 00'erne sammen med sjakket fra nu hedengangne Lystfiskerklubben Bundbid. Så grejdepotet var mangelfuld - men Kasper havde heldigvis en ekstra isfiskestang til udlån!
 
Det ville være fint at få taget sin isfisker-mødom med en gedigen gedde eller højrygget aborre - men der er nu også noget mentalt saliggørende og sikkert i, at fiskevandet - og ikke mindst isens bæreevne - var godt og gedigent gennemtestet af andre! Derfor blev fiskesøen det oplagte valg for en hyggelig omgang isfiskeri.
 
isfiskeri loch nees regnbueørred
Vi fik hurtigt genåbnet nogle "gamle" isfiskehuller med Kaspers økse. Kasper havde nærmest boet på isen i 3 dage og fanget flere gedder og aborrer i det østjyske - nu prøvede han også at trigge de vestjyske regnbueørreder til hug!  
 
isfiskeri loch nees regnbueørred
Isfiskeri kræver lovlig tykkelse stift vand! Men her på søen var der ingen tvivl om sikkerheden ...
 
isfiskeri loch nees regnbueørred
Cheburashka-rig med "hoved" på 1 gram monteret med enkeltkrog str. 4 og Westin Bloodteez - teknikken blev prøvet ved huller både tæt på bredden og på midten af søen. Lækker livlig gang - men ingen fedtfinne kunne lokkes med dette setup.
 
isfiskeri loch nees put and take regnbue
Kasper er en værre lurer - han observerede flere fisk tæt på hans mormyska agnet med nogle skumle "Bienenmaden".
 
isfiskeri loch nees put and take regnbueørred
Upsedasse! Polka på isen ... Pausefiskeren havde ikke altid ordentlig vejgreb ude på søen.
 
isfiskeri loch nees put and take regnbueørred
BAM! Dagens første fisk blev kroget af mormyskaen - og Kasper fik efter en fin fight og lidt dans på kanten af hullet en veltrimmet regnbueørred op på isen.
 
isfiskeri loch nees put and take regnbueørred
Cool fisk! Direkte på køl!
 
isfiskeri loch nees put and take regnbueørred
Det begyndte at blæse op - og snebyger stod i kø. Bedste svar på det? En omgang "Død Tante" (Opskriften står på kruset!).
 
Den "døde tante" skabte liv i de gæve lystfiskersvendes kroppe igen, men Pausefiskeren havde ikke rigtig kontakt til verden under isen. Hverken med hoppende jig-spinner eller Powerbait på bundrig. Men hvad med orm under prop?
 
isfiskeri loch nees put and take regnbueørred
Pausefiskeri ... og dagens første forsigtige nap på Pausefiskerens agn! Proppen vandrede stilfærdig ind under isen ... men tilslaget gav ... intet! Ormen var uden synlige bidmærker!
 
isfiskeri outdoor køkken loch nees put and take
Gammel kriger klar til kamp - eller bare dagens chefkok? Tante Mou og Onkel Kasper havde forberedt turens varme og tilpas krydrede frokost - gullashsuppe!
 
isfiskeri loch nees put and take regnbueørred
Suppen var lige blevet serveret. Biiiiiiiiip ... biiiiiiiiiiip! Frokosten blev afbrudt af Kaspers bidmelder. Først reagerede han ikke - for han troede stadig at Pausefiskeren lånte den! Men det gjorde han ikke! Forsigtig spurt hen over isen! Og modhug! Dagens 2. regnbueørred kunne fightes tilbage til åbningen i isen. 
 
isfiskeri loch nees put and take regnbueørred
Den fine fisk var blevet lokket af en stor regnorm.
 
loch nees put and take suppe fiskeri
Vi nåede heldigvis tilbage til suppen igen inden den blev afkølet alt for voldsomt! Velfortjent forplejning i den tiltagende vind og temperatur lige omkring frysepunktet.
 
Bienenmaden loch nees put and take
De dersens famøse "Bienenmaden" - mon også de kunne gøre noget for Pausefiskeren?
 
isfiskeri loch nees put and take regnbueørred
Efter næsten 6 timer på isen var det ved at være sidste chance! Tilbage til det aktive fiskeri med cheburashka-rigget - denne gang altså ikke med gummidyr - men med 3 stk. "Bienenmaden" på krogen.
 
regnbueørred loch nees put and take isfiskeri
Pausefiskeren skiftede fiskeplads mellem 2 huller langs den ene bred - og lige netop som tanken om at stoppe den ulige kamp ulmede frem under den varme, gamle M84-vinterhue - var der pludseligt et langt træk i snøren - et lille rusk - og så tilslag! En vældig forfriskende fight rykkede godt i den lille isfiskestang - og de første 40-50 sekunder bestemte den hidsige ørred selv tempoet. Derefter blev magtforholdet udlignet - og efter yderligere 3-4 flugtforsøg med linen skærende i iskanten kunne fisken gribes om hovedet og trækkes op på isen.
 
regnbueørred loch nees put and take isfiskeri
Ren fiskeglæde! Isfisker-debut med tilpas succes!
 
isfiskeri loch nees put and take regnbueørred
En gang til for Prins Knud! Fantstisk oplevelse på isen - og regnbueørred på 54 cm og 1460 gram. 
 
isfiskeri cheburashka loch nees put and take regnbueørred
Cheburashka-rigget, der rigget med naturlig agn overlistede fedtfinnen.
 
Oprindeligt stammer cheburashka-teknikken fra Rusland (Cheburashka - eller “Tjeburasjka” er en figur fra den sovjetrussiske børnelitteratur med rundt hoved og store ører = ligesom loddet med wireklemmens “ører”).

Du monterer krogen ved at skubbe den indvendige wireklemme ud, og kører klemmen igennem krogøjet. Indsæt derefter wireklemmen i loddet igen og rigget er klar, når du har bundet din snøre i det andet øre!

At vægten monteres bevægeligt foran krogen giver flere fordele frem for f.eks. almindelig jig-kroge:

- Mere levende gang af gummidyret med ekstra forførende spil.

- Bevægeligheden mellem lod og krog giver mindre risiko for bundbid.

- Du kan hurtigt skifte "hovedet" for at tilpasse vægt - eller krogtype f.eks. fra langskaftet enkeltkrog til offset-krog - alt efter type af gummidyr eller i forhold til fiskevandets beskaffenhed.
 
regnbueørred loch nees put and take regnbueørred fiskefoto.dk
Afrunding på isen: Isfiskekongen og hans ydmyge lærling - med retfærdig fordeling af fangsten! Tak for lån af isfiskestangen, Kasper! Skulle det være en anden gang ... med sædvanligt dansk vintervejr bliver det nok om ca. 10 år?
 
 
Supplerende fotos © FiskeFoto.dk 
 
 
 
Efterskrift:
 
Næste stop: Undertøjsmodel?
 
Kaspers skumle netværk ud i den fiskeskællede verden kan føre selv Pausefiskeren ud på glatis - også i markedsføringsmæssig forstand! Så finder man sig pludselig som billig (læs ubetalt!) fotomodel på alverdens sociale medier! Pragtfuld! Stop talking weather!
 
pausefiskeren Geoff Anderson stop talking weather isfiskeri fiskefoto.dk
 
 
 
prop flåd pausefisk
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk