Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren 2023 / 14.02.2023 - Søen på toppen

På tur med Pausefiskeren - 14.02.2023: Søen på toppen featuring FiskeFoto.dk

Mon de store striber holdt vinterferie - eller ville Pausefiskerens lettere påtrængende henvendelse til webredaktøren ovre i de østjyske alper kaste endnu et togt til en "tilfældig" højtliggende sø - og måske et kilos-eksemplar af Perca fluviatilis - af sig? 
 
Kasper var frisk og årets første flyderingsmission var hurtig under opsejling!
 
Med agnrusen havde Kasper igen franarret Moder Natur en lille spandfuld mindre agnfisk - hovedsageligt skaller. Fisket tæt på bunden med et paternoster-forfang burde det være det tætteste man kan komme på en garanti for en aborre på 40+ cmKan en "Valentines date" lyde mere romantisk?
 
Østjylland - predatorfiskeri fra flydering
Vinteren havde stadig sit tag i området omkring skovsøen oppe på toppen. Scenariet var denne gang uden frodig løv på de omkransende træer - og heller ikke lydkulissen bød på meget idyl, der kunne tyde på naturens opvågning. Få gange kunne der høres trækkende gæs flyvende over disen - ellers var det nok mest den gnubbende lyd af Kaspers waders mod hans veloppustede og trofaste badedyr fra Ron Thomson. der gav genlyd over søens klare vand. 
 
Fiskeri efter aborre med levende skalle fra flydering
Livebait-trolling fra drivende flydering! Vi fiskede med agnfiskene tæt på bunden i hele første halvleg - uden at lokke søens aborrer … eller for den sags skyld en af søens mange skarptandede Esox’er! Størrelsen på skallerne burde ellers være perfekt til at en sulten aborre på 30+ cm problemfrit kunne suge den ind i svælget! 
 
Væltede træer i søen - et gemmested for aborren?
Selv ikke inde imellem de faldne stammer langs den ene bred var der til at lokke en fisk ud - forsøgene med fiskeriet her kostede dog en skalle eller 2. Grene og stammer skal jo udfordre motorik, teknik og grej - og altså ikke mindst agnfiskene!
 
Blomkålssuppe med et twist - forplejningspause i The Eastern Highlands
Badedyrs-kaptajnerne drev efter en rundtur i søen uden kontakt til levende væsner tilbage til hjemhavnen - det var vist ganske passende at få fødderne op på land efter knap 3 timer i 3,5 grader "varm" vand! Forplejningen stod på Pausefiskerens blomkålssuppe med et eksotisk twist af frisk ingefær, muskat og lime. Drysset med timian og ovnristet seranoskinke. Dertil serveredes Hr. Strubes hjemmebagte brød med pesto. Tilpas lunt & lækkert! Livet er herligt!

Pausefiskeren vurderede med den opvarmende suppe i årerne, at det var tid til at skifte taktik! Stangen med paternoster-forfanget blev droppet til fordel for dropshot-stangen, den prægtige aborre-betvinger! Lidt mere finesse - det var nok det, de tykvommede aborremadammer ville have! En ganske ny agn fra danske High5Lures - en High5 Craw - blev monteret på dropshot-rigget - og Pausefiskeren finnede igen ud langs den vilde mangrovekyst.
 
Et bump - og spidsen på Dropshot Specialist-stangen bukkede pænt! Dødvægten var tilpas - men var det en langsomtopfattende fisk - eller et klassisk bundbid inkluderende en mellemstor gren?

Efter 2-3 meters tungt glid med en lettere pumpende stangbevægelse, var der pludselig liv i den anden ende! Kunne det være den dejligt tykke dame med striber - eller? Ingen hovedrysten - kun sejt træk mod bunden. Og så op og vende i overfladen! Gedde! Ups! Dropshot-rigget var ikke sikret med stålforfang! Ved første landingsforsøg kunne Pausefiskeren ane en yderlig krogning - så et nyt hidsigt udløb under flyderingen gav dybe rynker på Pausefiskerens høje pande! Kunne rovdyret presses i nettet inden den fik tygget forfanget over?
 
Gedde på finesse dropshot-fiskeri - High5Lures High5 Craw
Hurra! Presset lykkedes! Dropshot-stangen fra Savage Gear imponerede igen! Fantastisk rygrad på den pind! Afkrogningen skete næsten af sig selv … efter et enkelt vrid fra fisken i nettet, var gummi-krebsen fri! 
 
Pausefiskeren med gedde fanget under aborrefiskeri - dropshot med High5 Craw
Tja, det var ikke lige den tykke sortstribede Valentines date, Pausefiskeren havde satset på - men på en kølig vinterdag er 82 cm ganske ungdommelig Esox sgu’ ikke så tosset endda!
 
Lowrance fishfinder - knap 7 meter vand under bugen ved fight af gedde
En lille gummi-agn fisket 20 cm over bunden på knap 7 meters dybde. Fiskene skulle vist puffes op fra bunden sådan en dag!. De 3,5 grader satte nok en begrænsning på fiskenes sult og aktivitet!
 
Kasper fra FiskeFoto.dk med aborre 41 cm
Kasper var mere tålmodig og troede til anden halvleg fortsat på den levende agnfisk - og han blev pludseligt belønnet! Sikken da en gammel kriger - altså fisken! 41 cm lettere slidt stribeløs Perca! 
 
Lad os høre Kasper fortælle om fangsten i sin fangstrapport, som den findes på FiskeFoto.dk (læs evt. hele Kaspers fangstrapport - klik her!): “Et meget forsigtigt dunk i stangspidsen, indikerede at der nok var noget stort, som var ude efter den lille agnfisk. Jeg holdt stangen helt stille, og ventede lidt. Dunk, dunk og så et modhug. Fisken var rimeligt tung, men lavede ingen udløb eller hovedryst, så jeg vær næsten sikker på, at det var en gedde. Det var det ikke, men en stor doven, bleg og generelt udslidt aborre”
 
Inden vinteren havde gjort livet hårdt for den gamle aborre havde den sikkert været over den magiske vægt på et kilo - nu vejede den blot 850 gram.
 
Den gamle kriger med den friske skalle der lokkede
Den gamle røver - og agnen, der snød den til en fotosession i Kaspers badedyr.
 
Catch and release - aborren svømmer I dybet
Jow, fisken så da lettere brugt ud, men den var alligevel ikke en rigtig "strandvasker" - det viste afskedssprøjtet til den unge Hr. strube alt for meget vitalitet til!
 
Pausefiskeren satte dropshot-forfanget til midt på sidste cruise rundt ved mangrove-stykket. I stedet for at binde et nyt på skulle striberne fristes med den nye micro finesse Tiny Ticklerz fra Z-man, så der blev skiftet ud på grejfronten til UL-spinnestangen. De første par hundrede meter af driftet skete der intet - men da ekkoloddet ved modsatte bred fandt et skrænt med en stigning fra 4 til 2 meters dybde, viste der sig også en skyformation på Lowrance-skærmen. Var det mon fisk, der stod på skrænten?
 
Mindre gedde på zman micro finesse tiny ticklerZ
Highriderens kurs blev finjusteret med finnerne og et kast hen over skrænten blev udført til perfektion. 3 omdrejninger på Daiwa-hjulet, og et dejligt sug i UL-kæppen sendte gode vibrationer til centrum af Pausefiskerens reptilhjerne! En ok aborre? Igen forkert! En endnu mere ungdommelig gedde kunne fightes til badedyret og nettet. Igen ganske yderligt kroget - men denne gang dog ikke med behov for delikat styring, rigget var nemlig med kort stålforfang som sikring! Velnæret fisk på 55-60 cm blev snydt af det nye micro finesse gummi!
 
Mindre aborre på agnfisk - Kasper Strube slår til igen
Togtets sidste fisk gik til Kasper, der igen blev belønnet for sin vedholdenhed med de levende agnfisk. Et væsentlig mindre sæt striber - men til gengæld i de klassiske og pragtfulde aborrefarver!

Således lykkedes det Pausefiskeren på en småkold dag at få scoret første fisk i 2023-sæsonen - ikke den ventede Valentines date med tykvommede dame-striber, men igen kan man slet ikke tillade sig at klage - i herligt selskab, med ganske fornuftig forplejning og oplevelsen af en sø på toppen af Eastern Highlands! Mon ikke vi vender tilbage til endnu et stævnemøde senere på året?
  
 
Supplerende fotos © FiskeFoto.dk
 
 
flåd prop
 
 
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk