På tur med Pausefiskeren - 29.08.2018: Stauning Havn

Ringkøbing Fjord byder på utallige kvadratkilometer fiskevand, hvor potentialet for aborrer med størrelser over gennemsnittet bør friste alle friske lystfiskende svende af begge køn! Pausefiskeren benytter en af de sidste officielle sommerdage til at drage ud fra barndommens sommerferiedestination, Stauning Havn. Endnu et afsnit af "Exploring Western Wetlands"!
 
stauning havn
High Rider'en stritter efter den hurtige klargøring virilt ud over indsejlingen til Stauning Havn. Sidst Pausefiskeren var på bølgen her, var tilbage i sort/hvid-tiderne sidst i 70'erne i morfars jolle ... længe inden Pausefiskeren så lyset i lystfiskeriets salige aktiviteter.
 
stauning havn
På vej ud i fjorden måtte man lige holde lidt igen på de kraftfulde vip med svømmefødderne!
 
stauning havn
Til trods for både drivende frontalangreb og listige bagholdsangreb resulterer den første time blot i 2 meget svage stød i skiftende gummidyr for enden af snøren. Områderne uden for sejlrenden er meget lavvandede - og her observeres mere liv over vandet end i det: Den statelige fiskehejre stylter forsigtigt rundt ved rørskoven, rørhøgen patruljerer hen over den og nogle små pivende vadefugle (som måske er bekkasiner?) svirrer vildt rundt over indsejlingen. Vestjyllands natur helt tæt på!
 
aborre
Skvulp i overfladen længere inde mod havnen lokker Pausefiskeren tilbage mod udgangspunktet. Men gummiet giver stadig ikke noget liv for enden af snøren! Impulsivt skift til noget absolut helt andet: En lækker afbalanceret wobler fra Daiwa forklædt som aborreyngel sendes ud over indsejlingen. Og haps! Dagens første sæt striber kan løftes op i flyderingen. Aborren var da næsten dobbelt så stor som agnen!
 
wobler
... inden længe ihukommes, hvorfor fiskeriet med wobler har udfordret: Der er næsten altid et eller andet, som én af trekrogene - eller begge - uhensigtsmæssigt sætter sig fast i. Men Daiwa Tournament Shiner kaster godt og lokker jo åbenlyst kræsne fiskemunde til hug!
 
strømskalle
Hovsa! En hidsig bifangst: På vej gennem havneområdet angribes wobleren gentagne gange af sølvglimtende fisk. Og pludselig hænger der en strømskalle lige under de 20 cm fast! Herlig overraskelse!
 
aborre
Drømmen om striber indfries lige efter ... men størrelsen imponerer vist ikke i ret mange lystfiskergrupper på internettet!
 
strømskalle
Endnu en gang opleves piranha-lignende angreb på aborre-imitationen, og endnu en gang ender det med, at en strømskalle må op og afkroges.
 
kutter
Pausefiskeren driver helt ned i enden af havnen ... men møder i denne del af havneområdet blot den stolte museums-kutter, der allerede fra en gang i 80'erne lå til ved denne kajplads og har mindet om, at der en gang var virkeligt mange fisk i fjorden!
 
aborre
På vej tilbage til parkeringspladsen skiftes der tilbage til gummiagn. Og så kom der gang i aborrerne i havnebassinet! En TRD Hogz fra Z-man indhaleres af dagens første fisk over 20 cm.
 
aborre
En kort periode resulterer spinnefiskeriet med det amerikanske gummi i en fin serie af striber lige under de 30 cm. Og giver Pausefiskeren mulighed for at få testet sin selvudløser-selfie-opstilling på kanten af badedyret - med et acceptabelt foto-resultat, ikke?
 
aborre
Herligt sensommerfiskeri - mon ikke det lover godt for et tilpas brutalt efterårsfiskeri med sortstribede banditter omkring de 40 cm? Pausefiskeren drømmer ...
 
 
prop
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk