På tur med Pausefiskeren - 29.06.2023: Hover Å

Efter næsten 3 års dialog på diverse sociale medier lykkedes det endeligt at kunne fremvise den vestjyske perle af en ørredå til Patrick - der havde kørt hele vejen fra Schweiz til den danske vestkyst (men altså ikke kun for at fiske!).
 
Bækørred fra Hover Å
Pausefiskeren er ikke kendt som en særlig habil fiskeguide - det er tidligere lykkedes at fremvise gode fiskespots til enkelte gæster fra ind- og udland uden at det har givet fisk. Og denne gang var den selvudnævnte guide så tilpas ubehøvlet at kroge aftensessionens første fedtfinne - 10 minutter efter fiskeriet blev indledt med en hjemmelavet kryddersnaps! En lille, smuk Salmo trutta fario - lokket til hug på den gode gamle Salmo-wobler i bækørred-farver.
 
Gæsten på jagt efter sin første vestjyske vildørred
Patrick kastede forventningsfyldt sin wobler rundt i kringelkrogene i den vestjyske ådal. Efter de mange skriverier på nettet gennem årene var det nu, at de rød- og sortplettede fedtfinner endeligt skulle lokkes til et hurtigt fangstfoto.
 
Wobler-fanget bækørred - Salmo trutta fario
Det var da så også næsten upassende, at Pausefiskeren så fightede bækørred nr. 2 ud fra kanten af grøden og i nettet - en fin fisk på 34-35 cm. Klassisk dansk sommerfiskeri ...
 
Hvilken agn skal jeg vælge?
... som også gerne skulle være Patrick forundt! Han rodede tålmodigt i grejkassen flere gange i løbet af aftenen og håbede stadig på at kunne nyde mere end blot ådalens smukke natur over vand!
 
Vandnymfe i ådalen
Man kan ofte være omgivet af blåvinget pragtvandnymfe derude ved fiskevandet i sommerhalvåret - men det er vist første gang, at det er lykkedes Pausefiskeren at fange den smukke fætter til guldsmeden med kameraet.
 
Efter næsten 2 timers fiskeri - og en rigtig hyggelig ølpause med snak om fiskeri og livet som sådan - blev kursen igen sat opstrøms. Strækningen på den anden side af broen skulle affiskes inden skumringen tog over og sendte os ud i mørket. Der var et par dybe sving, der forhåbentligt ville kunne holde en fisk ...
 
Gæsten med sin første vilde bækørred fra Danmark
Sådan! Patricks smil afslørede sand fangerglæde! Der var ringende fisk i et 90 graders sving - og Patrick fik placeret sin spinner perfekt. Den var ikke voldsom i størrelse - men det blev Patricks første vestjyske bækørred!
 
Flere ringende fisk i svinget kalder på flere kast med spinneren
Mens den lille Salmo trutta fario blev afkroget og genudsat, var der fortsat ringende fisk i samme sving. Patrick fik muligheden for at kaste igen med spinneren. 
 
Endnu en bækørred fra den vestjyske ådal
BAM! En velnæret vestjysk bækørred huggede resolut på spinneren - et nummer større og flottere end den første! Det samme gjaldt for fiskerens smil! Herligt!
 
Nærbillede af den herlige fangst
Den mangeplettede skønhed tættere på - en tilpas "trofæfisk" til "turisten" i den snigende skumring! Alletiders afslutning på en fisketur, der igen fik bekræftet, at internettet også kan skabe fællesskaber herude i virkeligheden! Mange tak for hyggeligt selskab, Patrick! 
 
(Heldigvis nåede vi en skællet mission mere, mens Patrick holdte ferie i Kongeriget - læs mere ved at klikke videre til beretningen 06.07.2023 - Nybyggersøen)
 
 
prop
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk