01.10.2022 - Ho Fiskesø

Flinkfiskeren var årets royale arrangør af den evigt unge og skællede dyst om Fiskekonge-titlen - og han havde udvalgt en rigtig tyskersø til arena for fighten med portionsørrederne!
 
Så de fiskekongelige fiskebrødre, Turisten, Fynboen, Flinkfiskeren og Pausefiskeren, skulle denne 27. gang i "Tjek-Li'-Æ-Orm Cup"-historikken forsøge at lokke fedtfinnerne ved Ho Fiskesø - men mon ikke junior-aborrerne som vanligt var kampklare?
 
Ho Fiskesø
Egentlig ikke så tosset! Fine rammer i skøn natur - hvor både en halvkedelig vejrudsigt og forventningen om mange turister med stang og snøre slet ikke blev indfriet!
 
Fiskekonge-merchandise - jubilæumskruset
"De legendariske FISKEKONGERNE" i en lettere falmet merchandise-udgave ...
 
Fiskekongebroderskabet gør klar til kamp
...og den ægte og mere farvestrålende Live 2022-version. Under klargøring til fiskeriet begyndte de første mulige undskyldninger at sive ud i Broderskabet: Fynboen var udfordret af "Alt det salat ... det går lige i knæet" ... og Turisten havde udvidet visse steder, der gjorde det umuligt at passe de royale fiskebukser fra konfirmationstiden!
 
Første fangst - aborre
Traditionen tro blev der kastet passive fiskeredskaber ud i søen for at skaffe hænder til en drikkelig velkomst! Pausefiskeren valgte helt klassisk en prop med orm. Da velkomst-skålen og de første røverhistorier var gennemført havde en mini-junior-aborre - også næsten ganske traditionelt - forsøgt at indhalere den ikke helt lille regnorm. Man kan godt forstå det overraskede udtryk med store øjne - skulle en sådan 12-13 cm fisk virkelig kunne afgøre årets kongedyst? 
 
Tjek-li-æ-orm Cup
Tjek-Li'-Æ-Orm ...
 
Udsætning af fisk
Fiske-bordel-fatter kom efter en lille times uforløst fiskeri forbi med ekstra regnbueørreder. Flinkfiskeren overvejede måske kort at hoppe på ATV'en og stikke af med hele trækket for at tilrane sig en frisk fedtfinne fra traileren?
 
Regnbueørred på orm
KABOOM! Efter en hel del spinnefiskeri blev en af Pausefiskerens orm kastet ud i en mere lavvandet del af søen, hvor man med jævne mellemrum kunne se både regnbueørreder og guldørreder patruljere. I lang tid uden synderlig effekt. Men efter taktik-skifte - fra helt passivt til stop-and-go-fiskeri, hvor flåddet trækkes 0,5 - 1 meter ind med efterfølgende pause, hvor ormen stille faldt mod bunden, skete der noget! Først hoppede flåddet, som ved et par forsigtige "skalleskub", men så forsvandt det i en dejlig glidende bevægelse med håbgivende hastighed. Tilslag - og en mellemstor portionsfisk viste sig i et skumsprøjt i overfladen. Flinkfiskeren opdagede fighten - og valgte alligevel at spurte hen efter fangstnettet. Han er jo FLINKfiskeren! Hans entré på kampscenen gjorde dog fedtfinnen ganske nervøs - og den stak af et par gange ekstra inden den var beredt til at lade nettet svøbe omkring sig! Bingo! 
 
En hel hale - kvalitets ørred fra fiskebordellet
Fin fisk med herlig hel halefinne. Men mon den prægtige "portionsørred" på 46 cm mon holde hele vejen hjem i konkurrencen?
 
Endnu en lille stribet røver - Pausefiskerens 2. aborre
Der blev faktisk fanget flere fisk - dog var det igen Pausefiskeren - og igen var det en mini-junior-aborre, der lod sig friste af friske orm.
 
Turisten sætter slutspurten ind - kast efter kast
Turisten kæmpede til det sidste - men fangede hverken små aborrer eller andet skællet! Onde tunger vil påstå, at det begrænsede antal tyske turister ved søen gjorde det ubehageligt svært at købe en friskfanget regnbue til indvejningen ...
 
På vej til indvejningen
Hopsedasse! Pausefiskeren havde ikke just behov for at stå i kø ved indvejningen ...
 
Den nye Fiskekonge hyldes - gruppefoto med fisk
HURRA! Klassisk finalefoto af det fiskekongelige broderskab! Pausefiskerens enlige regnbueørred var mere end nok til sejren i årets cup - den 12. triumf på 27 år! Men hvem tæller ...
 
Gallamiddag med overrækkelse af vandrepokal
Senere - under Gallamiddagen på Casa Flinkfiskeren - var det tid til mere hæder og højtidelighed! Flinkfiskeren overrakte den voldsomme vandrepokal - og andet Team Kylling Pro Anglers Association-materiel - til Fiskekongen XXV, den glade Pausefisker!
 
Pausefiskeren nu også Fiskekonge XXV
Og så afslutningsvis også Pausefiskeren med de royale fjerkræ på skuldrene - og en Flinfisker omme bagi, øh, bagved ... eller ... under alle omstændigheder: Muchãs Graciãs for et forrygende arrangement til Flinkfiskeren & hans Dronning!
 
Fiskekongetitler - fordelingen af sejre siden 1996
På utallige opfordringer: Resultatoversigt efter de første 27 år i en sidevind af skæl og kyllingefjer! 
 
Næste kongelige hofleverandør af en fiskedyst: Turisten har arrangør-kyllingen med hjem til 2023!
 
 
Supplerende foto © Flinkfiskeren
 
 
pausefisk prop flåd
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk