Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren 2023 / 01.07.2023 - Tilløb til Gudenåen

På tur med Pausefiskeren - 01.07.2023: Tilløb til Gudenåen featuring FiskeFoto.dk

Rimten har stået på Pausefiskerens bucketliste længe - og ikke mindst siden webredaktøren fra FiskeFoto.dk har præsenteret sit rimte-hotspot i det østjyske!
 
På vej hjem fra natfiskeriet ved Hestehviskerens Sø var der så heldigvis toastbrød til overs ... og hvem ville være bedre at dele det med end ... Leuciscus idus?
 
Biotop for rimter
En biotop i det østjyske, der bare stinker af gode fisk! Og der skulle ikke kastes mange stykker toastbrød ud med strømmen, før de første hvirvler viste sig i overfladen. Der var fisk i mørket under nøkkeroserne - og helt inde under brinken i træernes skygge. Og nogle af hvirvlerne var ganske sikkert udført af rimter ...
 
Grejet til rimtefiskeri med toast
UL-setup til det mest simple og alligevel udfordrende fiskeri - en ubelastet enkeltkrog i størrelse 6. Kamasan B983 Wide Gape Specialist - en klassiker - den har vel haft mere end 25 års jubilæum i Pausefiskerens tjeneste!
 
Kano-kaptajnen roer os i position til rimtespottet
Skipper Strube padlede os forsigtig på plads lige opstrøms et af hans rimte-hotspots. I bedste Eastern Highlands Hillbilly-stil fik han kanoen navigeret på kanten af den strømrende, hvor vi havde set de største hvirvler. 
 
Kasper lod som den flinke guide, han er, den jomfruelige rimte-fisker forsøge først. Men man skulle være klar over, at der måske skulle kastes mindst 100 gange, inden man muligvis fik kontakt til en rimte, sagde han!
 
Pausefiskeren øvede sig i at få klemt brødet ordentligt på krogen, så det ikke faldt for hurtigt af, når det driftede nedstrøms i overfladen. De første 5-6 gange gik det nogenlunde - men brødet kom ikke i nærheden af at interessere nogen, inden det kilede sig fast i åens gevækster eller blot faldt af. 
 
7. eller 8. gang brødet skulle sendes med strømmen ind mod området, hvor Kasper før havde kroget fine fisk, kom Pausefiskeren til at dyppe toastbrødet i overfladen inden kastet. Brødet sugede vand, hvilket resulterede i, at det drev 5-10 cm nede i vandsøjlen. Pausefiskeren var lige ved at spole det mislykkede forsøg ind igen - men lod alligevel brødet glide med strømmen - og forventede, at det ville falde hurtigt af. Da brødet nærmede sig rødderne fra et træ, der stod helt ude i vandkanten, var der pludselig en skinnende bevægelse i vandet - ude fra åen og ind mod rødderne - og toastbrødet! I et fantastisk splitsekund kunne Pausefiskeren i sine polaroidbriller se brødet forsvinde og en bred fisk vende ind mod rødderne! Kasper opfordrede til modhug - og Pausefiskeren gjorde sit ypperste. Den 1,65 meter korte Beastmaster-UL-stang krummede sig sammen - og et gyldent piskeris hvirvlede vandoverfladen op! Rimten tog ingen udløb, men den stod godt imod forsøget på at fighte den hen mod kanoen. 4-5 gange stoppede den op og legede piskeris! Skummende fryd!
 
Rimte i fangsnettet
Sikken en fisk! Kasper nettede den grove brødgnasker - og blev faktisk lidt bekymret for sin egen personlige rekord fra strækningen!
 
Præsentation af dagens Leuciscus idus
Han slap dog med skrækken - og Pausefiskeren var alligevel absolut tilfreds med sin første rimte. Et pragteksemplar på 56 cm og 2860 g. 
 
Pausefiskerens første rimte 56 cm
En perfekt afslutning på et pragtfuld fiskedøgn i Eastern Highlands.
 
Storskællet tak til den unge Hr. Strube for endnu en gang at have givet Pausefiskeren uforglemmelige oplevelser i det østjyske! Skulle det være en anden gang?
 
 
Supplerende fotos © FiskeFoto.dk
 
prop
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk