Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren 2021 / 01.05.2021 - Borbjerg Møllesø

På tur med Pausefiskeren - 01.05.2021: Borbjerg Møllesø

Gedde-premieren d. 1. maj har de seneste år oftest rimet på konkurrencefiskeri i den gamle møllesø. Og det var der absolut ingen grund til at lave om på i 2021! 
 
High Rider'en var pustet op og kampklar. Der var rigget stænger til med CWC/Strike Pro's Pigshads. Den lette stang med en lille Pigshad Nano (15 cm) og den tungere stang med den total yndlings Pigshad Jr. (20 cm).
 
For 1. maj er altid "Happy Pigshad Day" for Pausefiskeren?
 
 
Vejret var overraskende behageligt. Vinden havde lagt sig og prognosens regnbyger var ikke at skue i horisonten eller andre steder! Og lige så overraskende betød sammenfaldet af 1. maj og lørdag ikke noget for antal deltagere i premierekonkurrencen. Vi var knap nok 15-16 fiskere på vandet!
 
Borbjerg møllesø geddefiskeri badass baiters esox
Som vanligt var også et par med rygmærker med på vandet for at jagte tænder og 1. præmien. "Badass Baiters" kørte igen den overbevisende kajakstil på bølgen grøn.
 
gedde fiskeri Borbjerg møllesø pigshad jr
50 meter nede langs rørskoven og 15 minutter efter Pausefiskeren havde skubbet badedyret fra Savage Gear ud på møllesøen: BAM! Den aborre-imiterende Pigshad Jr. var blevet sendt ind i en lille bugt mellem rørene - og 3-4 omdrejninger på Shimano Stradic-hjulet senere huggede fisken hidsigt på gummidyret. Gedden trykkede mod bunden og grøden - men den havde ikke helt styrken og størrelsen til at udfordre Pausefiskerens grej. Sæsonens første sæt tænder var en realitet - og derfor valgtes at nette den! Gællegreb i første forsøg kunne måske udfordre? I møllesøen er det påbudt med Catch and Release - og derfor også kroge uden modhager! 
 
Borbjerg møllesø gedde fiskeri pigshad jr
FANGET! Esox'ens 76 cm stemplede Pausefiskeren ind i dagens konkurrence - men på en gennemsnitlig premieredag på møllesøen ville den nok ikke nå i TOP-5.
 
Borbjerg møllesø gedde fiskeri esox pigshad jr
Strike Pro Pigshad Jr. "Orange Belly Perch" - én af gummigrise-favoritterne rigget op med ekstra belasning for at få nogle fine dyk ved spinstop. Og ja, pegefingeren bærer præg af, at gællegrebet ved afkrogning i flyderingen ikke sad lige i skabet, da gedden viste sin utålmodighed ...
 
Borbjerg møllesø gedde fiskeri badass baiters
Selv om fangsterne hen over morgenen ikke var så prangende, som vi måske havde været forkælet med tidligere år, så fik Badass Baiterne også snittet deres del af kagen: Dimer - @d.z.l_fishing - med en frisk fisk midt i 60'erne.
 
En times tid blev der downsized til Pigshad Nano på grødefri rig - og områderne tættere på og i rørskoven blev afsøgt. Uden en eneste kontakt. Pausefiskeren valgte at skifte tilbage til "Orange Belly Perch" og ganske kort efter missede han et hug, da fisken arrigt skummede overfladen i et mislykket spring - som dog alligevel befriede den for krogsættet.
 
gedde fiskeri Borbjerg møllesø pigshad jr
Området fik fred i ca. 15 minutter - og så gled High Rider'en tilbage til gerningsstedet. Og efter 3-4 kast til kanten af samme grødebanke var der gevinst! Om det var samme fisk, vides ikke - men et solidt take blev efterfulgt af en syngende fletline! Lækkert ... også selv om fisken var mindre end den første!
 
Borbjerg møllesø gedde fiskeri pigshad jr strike pro cwc
Gedderne elsker Pigshads! 
 
Borbjerg møllesø gedde fiskeri pigshad jr
Fisk nr. 2 ser noget sur ud, men hallo: Du må da vide, at der er Catch and Release!
 
badass baiters borbjerg møllesø gedde fiskeri
Man skal jo passe på med at tage et foto op i hovedet på dem med rygmærke: Pausefiskeren retter lige på overvågningskameraet, så man kan få et diskret billede af Over-Badass Baiter'en Thomas, der går i land til dagens 1. præmie. En gedde på 82 cm giver ham gratis fiskeri i møllesøen i et år + 1 flaske vin! Stort tillykke! (Og mon ikke han snart launcher en lille video fra dagens fiskeri på sin YouTube-kanal?).
 
sølvmedalje Borbjerg møllesø gedde fiskeri vinpræmie gedde fiskeri
Og Pausefiskeren kan også glæde sig til et elefantastisk glas vin fra Borbjerg Møllekro - de 76 cm var nemlig nok til en 2. plads i premiere-konkurrencen! Skål!
 
prop flåd pausefisk
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk