Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren 2019 / 27.09. + 28.09.2019 - Karpedammen

På tur med Pausefiskeren - 27.09. + 28.09.2019: Karpedammen featuring FiskeFoto.dk

Hvordan kan  næsten urimelig megen sammenhængende fritid (uden oplagte småborgerlige forpligtigelser) håndteres i Pausefiskerens univers? DER SKAL SELVFØLGELIG FISKES IGENNEM! Og den perfekte Partner in Crime i sådanne situationer er selvfølgelig Kasper fra FiskeFoto.dk. Verso'en blev fyldt op med hovedsageligt medegrej - og så afsted mod de østjyske fiskevande!
 
Del 1 af 4: Første stop på det lange togt med missionen var en sø ude i det urbane miljø i periferien af Århus. Målet var medefiskeriets storvildt: Karpen.
 
karpe medefiskeri natfiskeri karusse
Fiskeriet startede ganske sløvt - og vådt! Regnen fik dog ikke de 2 ivrige fiskere til at pakke sydfrugterne (Stop talking weather!). Forfodringen blev strategisk placeret og en 4-5 stænger med flåd og bundtackler blev sendt ud i det endnu mere fugtige miljø. Mørket faldt på og mens forfodringen forhåbentligt snart skulle friste fredfiskene, så var det Onkel Finns hjemmelavede boller i karry, der lokkede Kaspers smil frem. Onkel Finn er glad for store kødboller!
 
aborre medefiskeri østjylland natfiskeri
Der skete lidt ved flåddet! Og denne gang var det ikke bare en af de utallige flagermus, der ramte linen. Knæklyset forsvandt under overfladen - men i stedet for at mærke et sug fra en irriteret karpe, så fik tilslaget en lille, men velnæret, aborre til at flyve op over overfladen. Det skete 2-3 gange mere. Var der slet ingen karpefisk hjemme denne nat? Der blev igen agnet med en kombi af majs og kompostorm - selvfølgelig boostet med go'e gamle Scopex!
 
Som mørket omsluttede dammen begyndte der periodisk at være liv i overfladen. Kasper mente, at det kunne være guldrimter ... men til trods for flere forsøg, lykkedes det os ikke at få be- eller afkræftet dette ...
 
Klokken var lige passeret midnat - og Pausefiskerens flåd forvandt igen. Denne gang var der mere sang i linen efter tilslaget! En tilpas brutal fisk udfordrede med en serie af vilde udløb i grøden 2-3 meter fra bredden.
 
karusse karpe hybrid medefiskeri natfiskeri
Det var ikke en voldsom stor karpe - men fisken krævede alligevel fokus og at Kasper håndterede fangstnettet målrettet i mørket. Det lykkedes - og en karpe-karusse-hybrid på over en halv meter blev blottet i pandelampernes skær. Dejlig bifangst! 53 cm og 2540 g.
 
karusse karpe hybrid
Hurtigt romantisk foto af fisk og fanger inden genudsætning. Finurlig og velnæret hybrid, der gav varme og håb for resten af natten. Foderpladserne blev altså besøgt - så det var vel bare et spørgsmål om tålmodighed?
 
karusse karpe hybrid natfiskeri medefiskeri
Der skulle gå næsten en time inden der igen var liv for enden af snøren. Også denne gang var det en hybrid - nu dog "blot" på ca. 40 cm på det hurtige målebånd. Men helt sikkert også en smuk skabning fra dammens mørke vand.
 
natfiskeri fishing chair down
WHOOPS! Hvad nu? For meget boller i karry til den vommede Pausefisker? Den gamle fiskestol fra først i 90'erne holdt ikke til den anspændte venten i nattemørket! Men bare rolig: Pausefiskeren spildte ikke noget af den gode rom under sammenbruddet!
 
aborre natfiskeri fiskefoto.dk
Herefter blev natten eeeeeekstra sløv - så den spoler vi lige forbi! Først ved den nye dags frembrud var der hug - endda på Kaspers stang! Så blev han da også noteret på "storfanger-listen"! De små aborrer blev taknemmeligt afkroget med tanke om, at Kasper ikke forblev fangstløs ved Karpedammen.
 
natfiskeri snegl snailzilla rom Don Papa
Den fine rom fra Don Papa er måske ikke så livgivende som antaget? Morgenlyset kunne  afsløre en død dræbersnegl i glasset sammen med opsamlet regnvand og bundsjatten af den gode mørke rom.
 
bundmede medefiskeri baitrunner shimano
Bundtacklerne havde været uberørte hele natten - men en times tid efter at ormene blev udskiftet med levende aborrer i morgengryet udsendte den ene bidmelder sin høje alarmtone og Baitrunner'en summede. Desværre gav tilslaget absolut intet signalement af "rovdyret" - for den smed den forskrækkede abbore i flugten ...
 
 
Supplerende fotos © FiskeFoto.dk
 
 
prop pausefiskeri
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk