På tur med Pausefiskeren - 06.07.2023: Nybyggersøen

Hover Å havde jo for en uge siden været tilpas gavmild overfor turisten Patrick - og den selvudnævnte fiskeguide Pausefiskeren (Se evt. beretningen fra 29.06.2023 - Hover Å).
 
Men kunne vi også nå at få noteret et par andre vestjyske predatorer på listen over Patricks ferieminder?
 
Pausefiskeren havde været med til at overtale Patrick til at fylde baggagerummet på Folkevognen med sin High Rider, så det var vist også med at få klemt en fisketur i badedyrene ind i kalenderen inden turen igen gik hjem til Schweiz. 
 
Patrick havde læst Pausefiskerens seneste beretning fra et tilpas succesfuld togt på den måske nyeste sø i Western Wetlands, så beslutningen om fiskevandet gav næsten sig selv!
 
Savage Gear High Rider på vandet i Vestjylland
Vestenvinden blæste klassisk og skabte røre i andedammen - men ikke mere end at de 2 High Rider'e sagtens kunne få finnet sig ud på søen sådan en herlig vestjysk sommeraften.
 
En gedde i 3. kast
I 4-5 kast krogede Pausefiskeren aftenens første fisk - ikke overraskende en lille jack på TRD TubeZ. 
 
Patrick med vestjysk aborre
Der skulle heller ikke gå længe før, at Patrick fik sin første danske flyderingsfisk! Med wobler fik han hul på fiskeriet efter stribede banditter - og fik også en hel del af de små gedder.
 
Der fightes gedde fra flydering
Efter en længere række af mindre fisk, lykkedes det Patrick at overliste noget større ude midt på søen! Fighten var intens med udløb og skumsprøjt - og Patrick var et stort smil! En gedde omkring hans PR?
 
Patrick med næsten personlig rekord gedde
Han fik nettet den hidsige Esox lucius og drev i rørskoven for at få ro til at måle og fotografere den. Patrick når lige at nævne igen, at den måske er over 80 cm - og mulig ny PR - da den slog sig fri af hans greb - og forsvandt med et par slag med halen ned i vandet mellem de 2 flyderinge! 
 
Skål i Don Papa - romsmagning på søen
En skål i Don Papa Baroko-rom var nu nødvendig - men var måske kun en lille trøst i forhold til, at fisken kunne have givet Patrick det helt perfekte postkort fra ferien i Vestjylland? Vi blev enige om, at gedden nok var lige under 80 cm - så den gamle PR gælder helt sikkert fortsat! Og oplevelsen af fighten og fiskens tyngde i nettet kunne jo heldigvis ikke tages fra ham!
 
Med Patricks succes med wobleren kunne Pausefiskeren jo ikke blive ved med at kaste med gummi, der ikke rigtig blev anerkendt af sorte striber og skarpe tænder. En 6-7 pindgedder var det da blevet til på TRD TubeZ, men ikke en eneste gedde med lidt størrelse - eller aborre - var blevet fristet.
 
Junior gedde på wobler
Første kast med den lille frække Gunki Gigan resulterede i resolut hug i nedslaget. Størrelsen var der dog ikke noget nyt ved! Den lille gedde stod og gemte sig i grøden - og tog noget af salaten med sig i flyderingen! 
 
Gedde 75 cm fra vestjysk sø
Pausefiskerens High Rider cruisede over midten af søen - med den lille wobler dansende efter sig. Under indspinningen var der pludselig kontant kontakt. Et solidt tag i wobleren - heldigvis også monteret med stålforfang - fik den lille Beastmaster-UL-stang til at bukke sammen. Et kort, hidsigt udløb afgjorde sagen - ingen grøde, men en fin skarptand! Endnu en gang i denne sæson fik Shimano Twinpower 1000-hjulet lov til at spinne som en mellemstor puma - og en håndfuld fornøjelige udløb senere, kunne gedden nettes.
 
Geddeportræt inkl. Pausefiskeren
Lige omkring 75 cm rå vestjysk power på UL! Herligt! Den lille vindblæste sø bliver forhåbentligt ved med at præstere så sund en bestand af rovfisk!
 
Endeligt en aborre under flyderingsfiskeriet
Inden Pausefiskerens waistwaders fyldtes helt med køligt vand (regnvejret den seneste uge har sænket søens temperatur en del!) nåede en stribet røver også at kigge forbi badedyret. Herlig aborre på Gunki Gigan.
 
Vandet i waders'ne blev til sidst for meget, selv for en guidende Pausefisker! Der blev dryppet hjemad med hullede waders, mens Patrick fortsatte fiskeriet. Han kunne slet ikke få hold på det - og fik endnu flere mindre gedder - selv på større gummiagn - og flere sorte striber. Dejligt at kunne hjælpe en ligesindet med at kroge gode ferieminder!
 
Stor tak til Patrick for et par rigtigt fornøjelige sommeraftener med fiskeri og røverhistorier - forhåbentligt krydses vores klinger igen inden alt for længe!
 
 
prop
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk