01.03.2023 - Hover Å

Foråret bankede på - og kalenderen adviserede diskret med, at den lokale å indbød til premierefiskeri! Mon ikke arbejdsdagen kunne afkortes med en time eller 2 - så Pausefiskeren kunne rette nysgerrigheden mod et lille stangsvingende eventyr i den dejlige ådal?
 
Hover Å - forår og premieredag
Pausefiskeren blev modtaget af et forrygende forårsscenarie derude i ådalen! Og modsat så mange andre missioner til Hover Å, så var der faktisk andre fiskere på togt! De gæve aldrende svende fra Esbjerg, som i de senere år har skiftedes til at kroge årets fisk i Ringkøbing og Omegns Sportsfiskerforening, var ude med snøren. Samtale med den ene røbede en del kontakter i løbet af dagen - med mindre bækørreder og en enkelt grønlænder/havørred omkring de 40 cm. Mon ikke det gav energi til vandringen opstrøms broen ved Hover Kirke?
 
Ul-grejet i aktion - Sportex Black Arrow G2
På Zone 1 og Zone 2 er det oftest Sportex Black Arrow G2-UL-stangen, der foretrækkes. Det var også tilfældet denne eftermiddag - med let flåd og friske orm fra haven. Klassisk Pausefisker-style på en premieredag ved den lille å.
 
Bækørred ved premierefiskeriet i Hover Å 2023
Flåddet fik afbrudt sin stille tur - midt ude i åen, men langs en kant af vissent grøde dykkede den resolut mod bunden. Mindre end 20 minutter inde i 2023-sæsonen kunne den første lille guldklump afkroges og hurtigt foreviges - en bækørred nok lige under de 30 cm, men kraftigt konkurrerende med solen om at skinne mest! Pragtfuldt!
 
Forår ved Hover Å
Selv på de længere "lige" stræk var der altså liv - man skal bare være opmærksom på strømkanterne ved grødebanker og muligheder i skyggen under brinkerne og udhængende bevoksning.
 
Odderspor ved åen
Andre jægere var også i aktion ved åen. Nok et større eksemplar af en odder - vidste du, at de kan blive op til 16 kilo og 95 cm store?
 
Salmo trutta fario fra Hover Å
Premierens anden fedtfinne - den lille fætter kunne heller ikke modstå de vrikkende orm, der dansede hen over bunden.
 
Spirende siv i aftensolen - foråret banker på
Foråret var begyndt at spire op af den våde muld i ådalenen - så det var ikke kun Pausefiskerens gamle krop, der havde gavn af solens stråler på den korte premieresession.
 
Faktisk blev forårskådheden også iagttaget ved en usædvanligt freestyle sprintende hare - og lidt mere sjældent hos et par fiskehejre, der kom flyvende - Pausefiskeren gætter på, at det var hannen med grene i næbbet - og hunnen, der larmende skræppede bag ved ham!
 
På vej tilbage til Toyota'en begyndte kommende satser at tegne sig: Mon ikke det var på tide at få støvet fluestangen af og forsøge at kroge en ørred på flue? Det var vist sidst hændt tilbage i 2017? Og succesen fra sidste år - ørred på UL-stang og gummidyr - skulle vel også videreudvikles? Og ...
 
Dejligt med et lille ørred-paradis "næsten" lige i baghaven!
 
 
Flåd prop
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk