Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren 2020 / 01.02.2020 - Skjern Bådehavn

På tur med Pausefiskeren - 01.02.2020: Skjern Bådehavn

Arbejde og det uberegnelige danske vintervejr havde skubbet årets første fisketur foran sig - lige ind til denne tilfældige første dag i februar. Nedbøren i januar prægede dog fortsat mulighederne for at komme ud i den vestjyske natur. Med det åbne stykke af Hover Å tilpas oversvømmet mange steder, den uberegnelige stride brune strøm i Vonåen og fjordens lige lovlig voldsomme bølger faldt valget på bådehavnen - der både måtte være i læ for den værste vind og måske havde nogle romantisk anlagte rovfisk kurtiserende tidligt i de små bugter og sejlrenden?
 
skjern bådehavn aborre gedde fiskeri Vestjylland
Vinterens regn gjorde dog også forholdene i bådehavnen lidt mere besværlige! "Molen" var oversvømmet - og de normalt meget synlige grødebanker, hvor man sædvanligvis kunne forsøge at lokke en skjult røver ud fra, var ikke at spotte ...
 
fiskeri Vestjylland pig shad jr. strike pro westin shadteez aborre gedde
Om ikke andet må turen noteres for første testfiskeri af den lille Pig Shad Jr. på 15 cm (øverst i billedet), der lige som storebroderen kan fiskes ultra langsomt. Hverken gummidyr eller woblere kunne dog lokke årets første fisk til hug!
 
Der var dog nok en "konkurrent", der fik fisk: Midt på strækningen var et krat godt oversvømmet. Under et kast med den ellers aborre-hypnotisrende Zman TRD til venstre for nogle tunge grene, der hang dovent ud over vandet, fik jeg ud af øjenkrogen fanget en bevægelse - og et lille plask efterfulgt af et par skvulp i overfladen og en sort skygge, der hurtigt lettede og forsvandt ind i krattet. En isfugl var også på jagt. Smukt! Forhåbentligt med større held end Pausefiskeren. 
 
 
prop pausefisk
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk