Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren / På tur med Pausefiskeren 2019 / 28.09.2019 - Den Skumle Skovsø

På tur med Pausefiskeren - 28.09.2019: Den Skumle Skovsø featuring FiskeFoto.dk

Hvordan kan næsten urimelig megen sammenhængende fritid (uden oplagte småborgerlige forpligtigelser) håndteres i Pausefiskerens univers? DER SKAL SELVFØLGELIG FISKES IGENNEM! Og den perfekte Partner in Crime i sådanne situationer er selvfølgelig Kasper fra FiskeFoto.dk. Verso'en blev fyldt op med hovedsageligt medegrej - og så afsted mod de østjyske fiskevande!

Del 4 af 4: Sidst på eftermiddagen landede de to stangsvingere ved et sagnomspunden fiskevand, hvor Kasper flere gange har haft kroget stormundede, storstribede punkere. Den gamle skovsø rummer flere aborrer over kiloet - så var det nu at sol, måne og stjerner stod tilpas korrekt til, at Pausefiskeren skulle erobre en ny personlig rekord i striber?
 
skovsø aborre fiskeri livebait
En rituel dans blandt de indfødte? Kasper gør sit for at hidkalde fiskegudernes gunst ... men det blev desværre vist mest til en regndans! Turen i det østjyske sluttede vejrmæssigt, som den begyndte: Våd!
 
rudskalle livebait aborrefiskeri skovsø
Der fiskes med levende skaller efter de store sortstribede - men Kasper lister også en stang ud efter søens medefisk. Friske skaller og rudskaller er da også velkomne i agnspanden!
 
Pausefiskeren mister desværre et par flåd i den skumle skovsø, der virkelig har mange grene, rødder og stenformationer til at drille lystfiskerne! 
 
Men pludselig glemmes alt om mistede flåd og det tiltagende regnvejr - et flåd glider hastigt mod midten af søen, og Pausefiskeren når op i trav, griber stangen ... og tilslag! 
 
aborrefiskeri skovsø PR fiskeri
Efter en kort, hektisk fight - og lidt problemer for Kasper med at nå ud med fangstnettet grundet krat, grene og grøde - kunne en pragtfuld Perca fluviatilis landes. Var den mon større end den bestående PR fra det vestjyske? 
 
aborrefiskeri pr fiskeri skovsø
Simpelthen en lækker fisk! Sikke farver på finnerne! Man kommer næsten til at tænke på en fjeldørreds finner!
 
aborre trofæ fiskeri skovsø livebait
NY PERSONLIG REKORD! Med 44 cm og 1210 g. er den 4 cm længere og 120 g. tungere end sin vestjyske fætter fra fjorden, der tidligere har været Pausefiskerens PR. Herlig måde at afslutte den østjyske fiskemission på!
 
Og så dog ...
 
aborre perch barsch denmark fishing
Missionen lykkedes - men trofæet døde! Til trods for det klare princip for Pausefiskerens fangster af aborrer - fisk over 40 cm skal genudsættes for at bevare de gener, der skaber store striber - kan det ikke altid lykkes i virkeligheden. Kombinationen af større krog og mindre agnfisk end vanligt var måske medvirkende til, at PR-fisken ikke overlevede. Dyb krogning. Trist. Men der er sjældent noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget! Aborrefiletter i str. Large er sgu' en dejlig spise - effektueret et par dage senere i hjemme i varmen!
 
 
Endnu en gang mange gange Muchas Gracias til Kasper for lokalkendskab og gæstfrihed i forbindelse med denne pragtfulde 4-delte fiskeweekend! Pausefiskeren will be back!
 
 
Supplerende fotos © FiskeFoto.dk
 
 
prop pausefisk
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk