På tur med Pausefiskeren - 16.05.2021: Vonåen featuring Badass Baiters

Pragtfuld med en fiskeart, der har 2 premieredatoer næsten lige efter hinanden! Efter geddepremieren i ferskvand d. 1. maj blev det nu også tid til startskuddet for fiskeriet i brakvand (og saltvand) d. 16. maj! 
 
I den anledning var der tikket en invitation til lidt venskabeligt konkurrencefiskeri ind på Æ' Pralstow. Glimrende! At Pausefiskeren så kan risikere at blive øremærket og politirapport-nedfældet som potentiel "hang-around" til rygmærkerne fra kajak-banden "Badass Baiters" må der arbejdes med i Public Relations-afdelingen!
 
sort guld highrider 170 geddefiskeri
Vestjysk Brakvands Cup? Western Wetlands Predator Cup? Pausefiskeren.dk sponsorerede under alle omstændigheder konkurrencens 1. præmie: Ikke en sølle pokal af guld - i Vestjylland er "sort" guld i højere kurs!
 
vonå badass baiters geddefiskeri kajak flydering
Pausefiskeren hoppede først i kanalen mellem de 2 fjorde - men High Rider'en blev hurtigt skygget og så indhentet af de 3 veltrimmede kajakker.
 
vonå geddefiskeri flydering pigshad jr
Vel ankommet til Grisehalen (badedyret var kun et lille my langsommere end Badass Baiterne!) var der kun en ting at gøre: Total yndlings-gummigrisen fra CWC/Strike Pro skulle ud og finde skarpe tænder i det lave vand. 
 
Morgenen forløb dog uden store armbevægelser. Fiskeriet gik foruroligende sløvt! Kunstagn i mange størrelser og farver blev ganske hæderligt smidt rundt ved rørskoven og på de mere åbne stræk af de 4 fiskeatleter.
 
Efter mere end halvanden times fiskeri blev der dog tilpas uro ved Over-Badass Baiteren Thomas' kajak ...
 
geddefiskeri vonå badass baiters kajak fiskeri
Endelig en fisk! Smukt! En ganske velformet esox havde efter en kort fight overgivet sig.
 
gedde fiskeri kajak badass baiter vonå
Thomas holdt tungen lige i munden ved måling af gedden: 85 cm gav på en fangstmæssig udfordrende dag et fint lod i den uformelle konkurrence.
 
vonå geddefiskeri flydering
Efterfølgende var der igen en længere total uforstyrret pause fra hidsige fisk - kun rørdrummens brummen og et svanepars hvæsende opmærksomhed bidrog til oplevelsen af, at der faktisk var gang i foråret i den vestjyske natur.
 
Og så ... med timers mellemrum ... fik både Michael og Dimer kroget hver deres gedde. Men fiskene havde størrelser, der ikke udfordrede Thomas' fangst - og åbenbart heller ikke indbød til fotosession! Der er dog en vis sandsynlighed for, at Thomas har det hele på sin GoPro ...vi må vente spændt på klipningen!
 
vonå på slæb flydering vs kajak badass baiter
Pausefiskeren? Han kunne ikke friste et eneste levende væsen til hug! Grejboksen blev virkelig endevendt (masser af gummi, spinnere og blink i varierende størrelser og farver blev testet) - men efter 5 timer stadig uden held. Til gengæld var han så heldig, at Over-Badass Baiteren havde slæbetrosse med - så badedyret blev koblet på kajakken og rask det gik tilbage opstrøms de 823 meter mod Madpakkehuset. Det havde været fristende blot at løfte finnerne af vandet og bede stewardessen om en forfriskning fra serveringsvognen ... men det blev nu også til god blodgennemstrømning i lårene og lidt røde kinder til denne sides webredaktør!
 
geddefiskeri sort guld premie vinder vonå
Vi mistede en af dem med rygmærke i farten - men uden Dimer ved den "officielle" fejring af Thomas som den første vinder af Vestjysk Brakvands Cup, var der også overskud fra storfangerens side til at dele ud af 1. præmien: Skål & tillykke! Storskællet tak for invitation, hyggeligt selskab og ikke mindst turen opstrøms!
 
prop flåd pausefisk
 
 
 
 
Efterskrift: I skal selvfølgelig ikke snydes for Thomas' opsamlende videoreportage fra den venskabelige dyst ud i skarpe tænder og vestjysk hygge! Med alle dagens fangster!
Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk