Pausefiskeren / Fiskekongerne

Tekst & foto © Pausefiskeren.dk.
På "Fiskekongerne" er der yderligere fotografiske bidrag fra Flinkfiskeren!

Fiskekongerne

… eller historien om hvordan en fjer blev til fire underlige fisk!

 

Det skete i de dage, da Fynboen, Turisten, Flinkfiskeren (aka "Våde Sokker") og Pausefiskeren lod TEAM KYLLING PRO ANGLERS ASSOCIATION opstå i dampene fra omklædningsrummene på Seminariet i Esbjerg. De ville ud fra de indelukkede volleyball-baner, få blæst støvet og fjerene ud af næsen … og høre lommelærkens klukken ved de skønne danske vande … i en ædel dyst om Æren og Retten til at kalde sig FISKEKONGE!

De fire veltrimmede herrer kædes sammen gennem umindelige tiders udgydelser af blod, sved og tårer på volleyballbanerne i Jyllands haller … og ved bredderne af fiskesøer over det ganske danske land … men hvad der får volleyball, latexgeder, kyllinger og selskabeligt lystfiskeri til at fusionere i en uhyggelig høj enhed udtaler de sig nødigt om uden advokat!

Fiskekonge-broderskabets motto:

”Til evig Kamp mod Våde Sokker & Tørre Ganer !”

Så kort kan budskabet fra Volley-hanekyllingernes snøreindviklede og selvkrogende selskabelighed ved de årlige TJEK-LI'-Æ-ORM CUP … og de efterfølgende Galla-middage … udråbes!

At denne kamp til tider synes forgæves (nok mest den mod de våde sokker!) kan ingen i det skællede Broderskab sige sig fri for. Men se blot nogle af resultaterne fra De Ærværdige Fiskekongers Bedrifter herunder ... og husk altid: "Tjek Li' Æ Orm!"

 

prop

 

 
Fiskekongen XXV (2022) 
 
 
 (Link til intern side: "På tur med Pausefiskeren")
 
 
prop
 
 
Fiskekongen XVIIII (2021)
 
 
 (Link til intern side: "På tur med Pausefiskeren")
 
 
prop
 
 
 
Ved de efterfølgende beretninger:

Klik på foto for at se det større - herefter klik på pilene for at se fortløbende galleri!
 
 
prop
Fiskekongen XXIII (2020)
 
Showdown! De ganske støvede (Hov! Hvem sagde "afdankede"?) sportsudøvere fra Team Kylling Volleyball mødtes for 25. gang til den skællede dyst over alle dyster: Tjek-Li'-Æ-Orm Cup!

Pausefiskeren havde fået æren af at arrangere jubilæums-dysten og efterfølgende festgalla - og havde lettere anløben og desperat valgt sommerhus og fiskesø i en geografisk velplaceret sampak: Skaven Strand! Men var det recepten på en fair fiskekonkurrence - og fornøjelig fejring af Fiskekongen 2020?
 
Absolut acceptable vejrforhold - med periodisk rigeligt med- eller modvind - ved Skaven Strand Put & Take. Pausefiskeren drømte om en gentagelse af den 6-7 år gamle fangst af en pragtfuld bækørred omkring den halve meter netop dette sted ...
 
Glassene blev hævet i det gamle Fiskekonge-broderskab - Fynboen, Flinkfiskeren, Turisten og Pausefiskeren blev varmet op med lidt ny-klassisk A.H. Riise-rom.
 
Ekkoet fra en rungende "Skål!" nåede ikke at dø ud - og jubilæumsdysten var vel egentlig ikke rigtigt fløjtet i gang - da Turisten krogede dagens første fisk!
 
Dommerkomitéen sidder stadig og analyserer situationen med VAR! Men til hans store overraskelse var det hverken regnbue- eller bækørred, der havde inhaleret ormen! Det var en fisk klædt på til galla: Lepomis gibbosus - solaborren!
 
Turistens fisk meldte sig ind i konkurrencen med omkring de 12 cm. Måske ikke prangende - men det var en foreløbig førsteplads!
 
Inden resten af broderskabet får noget på krogen, har Turisten kroget en mere - og han må i pit for at påmontere friske orm ... han er tændt!
 
Endnu en solaborre til den fiskende svend, der ikke har været Fiskekonge siden 2009 (hvor det dog var fjerde gang i streg, han vandt titlen!). Men selv om han hiver den lidt i halen, slår den ikke de 12 cm ...

Der er også regnbueørreder i søen - Fiskekongernes spinnere og blink får med jævne mellemrum en nysgerrig forfølger - men hugge, det vil de ikke! Solaborrerne hugger kongernes orm inden andre skællede skabninger kan nå at snuse sig frem til dem - så mon de kommer til at afgøre dysten?
 
Så udfordres der ... Flinkfiskeren lander med møje og besvær også en ordentlig krabat af en solaborre! Hvad siger målebåndet?
 
Mindst 12,5 cm! Flinkfiskeren er ny broder i front!
 
Så vælger Flinkfiskeren at sætte konkurrenterne - og giver dem Corona! Selvfølgelig med frisk lime - så der er lidt til imunforsvaret!
 
Turisten - der nok er ramt alvorligt af fiskefeber - når ikke tilbage til gruppe-skåls-selfie i broderskabets lumre skød!
 
Pausefiskeren sætter en slutspurt ind med lille flåd og orm fisket tæt på bredden, men de farvestrålende fangster kniber sig ikke over 12 cm. Den invasive nordamerikanske slubbert vil ikke gøre Pausefiskeren til Fiskekonge igen!
 
Afgørelsen er faldet! Flinkfiskeren testes positiv som vinder af Tjek-Li'-Æ-Orm Cup 2020 - og hyldes af broderskabet som ny Fiskekonge - uden fangst-fremvisning ved det klassiske og afsluttende gruppefoto (Flinkfiskeren var åbenbart ikke forberedt med akvariebutik-poser med vand i til de små akvariefisk!).
 
Ved det efterfølgende jubilæumsgalla hyldes den ny konge ganske anstændigt! Pausefiskeren overrækker som arrangør diverse til Flinkfiskeren: Den 23. Fiskekonge skal slæbe en del merchandise med ned fra podiet - vandrepokalen er dog tilpas rummelig til, at den kan transportere diplom og de fleste fjærkræ, der hører med til titlen! Leve Fiskekongen!
 
Bemærk: Flinkfiskeren var igen ophavsmand til anstændig dresscode i broderskabet - som ved 10 års-jubilæet var han også ved 25 års-jubilæet klar med strygejernet og havde redesignet Fiskekongernes Jubilæums-t-shirt! Hil designer-kongen!
 
Kyllingen vandrer til Herning - som bevis på, at Fynboen har ansvaret for Tjek-Li'-Æ-Orm Cup 2021! En lille bonus-præmie får han også - så vi er sikre på at kunne få en god drue åbnet ved arrangementet næste år!
 
En ærespræmie gik til den nye Fiskekonge - Pausefiskeren planlægger at nedkomme med en Jubilæumsbog om broderskabets bedrifter gennem 25 år - og Flinkfiskeren bliver den første læser!
 
Fiskekongernes dronninger råber på anerkendelse i jubilæumsåret - og ganske belejliget har Broderskabets ligesindede venner fra Angelverein "Huhn & Ei" fra det sydøstlige Bayern skænket medaljer for tro tjeneste til de 3 overlevende havfruer! Storskællet tak for indsatsen ved diverse gallaer gennem årene - og tålmodigheden med de knapt så agile kamphaner dagen derefter!
prop flåd pausefisk
Fiskekongen XXII (2019)

One Kingfisher Down! Årets "Tjek-Li'-Æ-Orm Cup" var allerede inden opstart udfordret! Fynboen lå med rigtig mandeinfluenza, så den midtjyske ulv kunne ikke hyle med i resten af koret af testesteron-fyldte Fiskekonger!

Og Pausefiskeren havde allerede tidligere meddelt, at han måtte afbryde den ellers altid pragtfulde Gallamiddag for Fiskekongerne m. tilhørende festivitas ganske tidligt på aftenen, da han havde en mission i det sydligste Afrika tidlig næste morgen!

Heldigvis havde Turisten, den ærværdige arrangør det Herrens År 2019, timet og tilrettelagt resten af dagen perfekt ... for regnbueørrederne havde han vel fuldstændig styr på?
 
For 2. gang i Team Kylling Pro Anglers Association's historie blev der krydset kulfiberklinger ved Storkesøen tæt på Ribe! Sidste gang var der faktisk fuld hus med fisk til alle fiskere! Kunne den klare det igen?
 
Den største kamp efter at have fundet plads ved søen: Snøfler versus Turisten! Mon sidstnævnte havde energireserverne i orden til en voldsom fight med en prisvindende fedtfinne?
 
Broderskabet måtte finde lidt læ for den kølige vind! Og Flinkfiskeren behøvede ikke umiddelbart at bekymre sig om at tage hænderne op af de varme lommer - der var bortset fra de første 10 minutter ved søen (hvor flokken af tyskere havde 2-3 fisk på snøren) ikke meget liv at spore for enden af vores liner. Hverken på spin eller flåd.

Der var sådan set en del fisk i søen, der cruisede rundt - mest for sjov - og lige meget hvad, nægtede de at angribe Fiskekongernes agn.

"Nu jeg har lavet diplomet, er det da trist, hvis det ikke skal overrækkes til en vinder!", hørte man pludselig Turisten snøfte efter snart 2 1/2 times fiskeri ud af 3. Der ihukom Pausefiskeren Flinkfiskerens gamle motto om at vinde med "Mindst mulig margin". Så blev der taget en beslutning.
 
TA-DAAA! Den ca. 40-45 cm lange regnbueørred, der stod helt oppe i enden af søen tæt ved rørskoven ville absolut ingenting! Den blev skræmt af den synkende orm tæt foran sit gab - men kom flere gange tilbage til samme sted. Men da det endeligt bed - var det en virkelig miniput af et sæt striber. Kan man virkelig blive kåret til Fiskekonge på sådan en aborre?
 
Jep! Det kan man! Fisken var da trods alt større end den solaborre, Pausefiskeren vandt med i 2016! FISKEKONGEN 2019 ved som tidligere akvarist, hvordan aborren holdes i tilpas trivsel i transportpose til det klassiske afsluttende gruppefoto - så den derefter kan svømme ud i søen igen og hurtigt irritere andre ormefiskere!
 
Ved gallamiddagen i Casa Brøndum blev den nye Fiskekonge overrakt det nyeste stykke isenkram fra Broderskabets uendelige og ufattelige rædselskabinet med gevinster og trofæer. En kæmpe vandrepokal! Små fisk = store pokaler?  

NB: I 2020 er der 25 års jubilæum for "Tjek-Li'-Æ-Orm Cup" - mon Pausefiskeren kan banke et arrangement op, der kan matche Fiskekongernes anløbne bedrifter i alle disse år?
 
prop flåd pausefisk
Tjek-Li'-Æ-Orm Cup 2018
 
Den store fjer- og skælklædte dyst mellem fortidens store volleball-profiler fra "Team Kylling" var i år arrangeret af Flinkfiskeren i Nebel Sø Put and Take, hvor Fynboen før har badet!

Vejret var dog ikke helt perfekt til at iføre sig et par strømlinede Speedos, men på den anden side, så fik han jo heller ikke fisken den gang han "hoppede i" efter den undslupne regnbueørred!

Mon dagens fiskeri ville skabe nye episke historier til Fiskekongeklanens fortællinger til eftertiden? Den skræmmende virkelighed ser du herunder - kombiner selv tekst og fotos efter behov!
 
Fynboen var fra start i fuld koncentration! Både grej og de små skarpe skal håndteres efter alle kunstens regler.
 
Alt imens gjorde Turisten sig klar til aftenens galla med konerne - og får lige klippet de små hår i næsen. NB: Måske han skulle have slebet sine kroge i stedet? Turisten er nemlig den eneste, der (næsten) kroger en regnbueørred - blot halvanden meter fra bredden bliver tilslaget dog ikke optimalt og fisken rusker sig fri ved netkanten ... uh!
 
På den yderste kant fandt vi snart Flinkfiskeren, der efter de første fiskeløse timer trænede til en "skovskider"? Gav det mon tendens til lidt nervøs mave, hvis man risikerede at have arrangeret den 2. fangst- og dermed Fiskekongeløse "Tjek-Li'-Æ-Orm Cup" i historien? Ikke siden 1998 har en Tjek-Li'-Æ-Orm Cup været fiskeløs - selv om det både har været med fødselshjælp fra både junior-gedder og solaborre.
 
Der var ikke meget liv ved fiskesøen - og i år var det næsten ikke nødvendigt at holde øje med Turisten, der kun en enkelt gang sneg sig ind på en ældre kvinde, der havde fanget en regnbueørred. Han når lige at få lukket Mobilepay-app'en og komme telefonen ned i lommen igen, inden Pausefiskeren patruljerede forbi ved den lille sø ...
 
Pausefiskeren - og resten af Fiskekongerne - må dog gå i knæ: Ingen kan udnævnes til "Fiskekongen 2018"! En voldsom nul-lert vil sive ned i Cup'ens uendelige historie, som glemte orm i bunden af fisketasken ... men mon ikke de ærede konger vil finde en måde at trøste sig på i løbet af aftenen?
 
Galla-middagen formilder de herrer: God mad og god vin ... og lidt delikat romsmagning herefter ... så er det da tilpas nemt, at de festramte Fiskekonger ikke skal fordele alle mere eller mindre aparte genstande imellem sig under Galla'en. Flinkfiskeren kan nøjes med at overrække Kyllingen og Gokkefar til Turisten, som synboler på, hvem der skal arrangere Cup og Galla i 2019. Og presset på at levere mindst én fisk begynder ... NU!
prop
Fiskekongen XXI (2017)
 
Den årlige klassiske dyst "Tjek-Li'-Æ-Orm Cup" blev i dette Herrens år arrangeret af Fynboen i det midtjyske - og det var vist ikke så tosset! Og så kunne man ved Sinding Feriecenter købe et dagkort til kr. 70,- til fiskeriet i den gamle mergelgrav! Eneste hage var en fangstbegrænsning på 4 ørreder pr. fiskekort ...

Ingen af de rustne kæmper regnede dog med at ramme fangst-loftet og især Pausefiskeren havde tænkt sig at holde lav profil - det var jo noget af en skummel gyser sidste år, da han tiltuskede sig Fiskekonge-titlen på en akvariefisk fra Stauning Fiskesø!

Men det med at snige sig ubemærket igennem kampen om Fiskekonge-titlen - den 21. af slagsen i 22. forsøg - det lykkedes ikke helt for ham ...
 
Allerede ved første udkast med lille prop og orm pressede Pausefiskeren stemningen - inden der var hældt gyldne dråber op i de små bægre til velkomst, kom den første fisk på land! En aborre greb ormen i nedslaget!
 
Også vejrguderne pressede stemningen - Fiskekonge-fællesskabet blev ramt af vedvarende regn under det meste af fiskeriet! Flinkfiskeren måtte påtage sig det tunge ansvar for den kalendermæssige flytning af arrangementet til denne våde dag - men han havde proklameret, at han havde i sinde at gøre det godt igen efter fiskeriet!
 
Gråvejret bød både på byger og perioder med vedvarende regn - hvis ikke det var for synet af et par cruisende regnbueørreder kunne dagens fiskeri have udviklet sig til en fortsættelse af "Gamle gnavne mænd" ...
 
Pausefiskeren får pludselig lidt puls - en 2-3 regnbueørreder møfler rundt om hans agnede orm en halv meter fra brinken - og i 2 omgange tages ormen prøvende i munden af den ene! Men begge gange spyttes krog og orme-rest ud inden der kan gives ordentligt tilslag. Hurtigt downsizes krogen og en ny orm droppes ned i hullet i grøden ...
 
Regnbueørreden vendte tilbage - og HAPS! Man kunne tydeligt se ormen forsvinde helt ind i kæften - og tilslag og fight var den rene fryd! Pausefiskeren lagde sig i spidsen af dysten med en fedtfinne over 40 cm ...
 
Flinkfiskerens prop forsvinder kort efter ... tilslag ... og ... aborre!
 
Pludeselig kan vi høre Turisten i luntetrav ovre på den anden brink. Og da han kommer til syne er det med en regnbueørred i nettet! Var der nogle bag krattet, der råbte "Stop tyven!"??? Turisten melder sig ind i kampen - med en fisk stort set identisk med Pausefiskerens! Skulle dysten igen afgøres af et dramatisk målfoto-finish ved indvejningen?
 
Tumult ved en anden del af søen - Fynboen kroger - og mister - en fin regnbueørred. Linen knækkede desværre lige over proppen - så man kan følge den svømmende fisk rundt i søen. Fynboen prøver at fange proppen og linen med spinner - og senere med et par vovede forsøg med net. Ørreden reklamerer jo fint med sin trækrute! Turisten og Pausefiskeren tiltrækkes af aktiviteten - nogle skal jo være øjenvidner og fotograf, hvis Fynboen igen dratter i en fiskesø ...
 
Bum! Og bum! Pausefiskeren kaster egentligt sit orme-agnede rig lidt afsides Fynboens anstrengelser for at fange "radiobils-fisken" med den røde "antenne" ... men det resulterede pludseligt i 2 fine fisk fra samme spot i løbet af 5 minutter! Kunne den største af dem være kamp-afgørende?
 
Lige før fiskeriet blæses af ... stopper regnen og striber af en herlig blå himmel bryder stille frem ... vi kan i det mindste gennemføre indvejningen i tørvejr!
 
Det klassiske "gruppefoto med fangst" afrunder opholdet ved fiskesøen. Turisten ville med regnbueørreden på 48 cm/1250 gram have vundet dysten med hele 100 grams forspring, hvis fiskeriet var sluttet efter 2 timer og 40 minutter ... men Pausefiskerens vinderfisk kort før tid var hele 52 cm/1700 gram! Hil Fiskekongen XXI. Hip, hip ... og så hjem og blive tør inden galla-middagen!
 
Mens der tørres nærmer tilgivelsen sig ... Flinkfiskeren får tildelt diplomat-status ... selv efter genkaldelsen af, hvilket fint vejr der var den første lørdag i september, hvor vi egentlig skulle have fisket årets Cup!
 
Under bespisningen uddeler Fynboen traditionsbevidst diverse æresbevisninger ... Pausefiskeren modtager beviserne for, at være kåret til Fiskekongen! Efterfølgende måtte Fynboen overdrage vandre-trussen, fidus-pokalen eller klumre-trussen (eller hvad den nu hedder) til ... sig selv! Hans "radiobils-fisk" kræver lige lidt nødhjælp!
 
... og afsluttende ... mindes vi ved uddelingen af Kylling (Og Kælling?) om, at det i 2018 er Flinkfiskeren, der afholder det kongelige program ... 1000-tak for en vældig hyggelig sammenkomst i Fiskekonge-universet!
prop
FISKEKONGEN XX (2016)
 
For 21. gang mødtes de 4 stolte atleter til "Tjek-Li'-Æ-Orm Cup" - og denne gang på jagt efter prangende fangster af fedtfinner i det vestjyske!

De gæve folk af Fiskekonge-slægten havde forberedt sig til årets dyst med forskellige tilgange: Fynboen og Flinkfiskeren havde været ude med snøren et par gange - med ingen eller afhoppende put-ørreder som resultat. Turisten havde vist mest lavet mentale kaste- og strækøvelser - og overvejet, hvordan han fik et fint fiskehjørne ind på sit nye kontor! Pausefiskeren havde fisket næsten alt andet end put-ørreder, men med over 30 ture, knap 150 fisk på krogen og 7 personlige rekorder denne sæson pustede han sig selv op til at være favorit på oddset-kuponen!

Men kunne den optimisme holde hele vejen til Stauning Fiskesø - og tilbage igen? Eller ville Turisten komme fra baghjul og udligne i antal vundne Fiskekonge-titler?
 
Skal vi lige opsumere inden dagens dyst: 
Fynboen: 2 x Fiskekonge
Flinkfiskeren: 4 x Fiskekonge
Turisten: 6 x Fiskekonge
Pausefiskeren: 7 x Fiskekonge
 
Det seneste Fiskekongen-arrangement i historien! Fynboen havde ydmyg forespurgt om flytning af dato - og det gjorde at efteråret virkeligt havde holdt sit indtog! Gråvejret fulgte konkurrencefiskeriet - men heldigvis slap vi for en stor del af den truende regn og blæst!
 
Fynboen prøvede at fremmane god stemning fra start med en god portvin til kaffen - men det blev vist mest til en andagt i den fiskemæssige stilhed. Først misser han en fin fisk på spinner - og så bliver vi opmærksomme på, at tyskerene lidt længere oppe af kysten hamrer den ene fedtfinne ind efter den anden? Lad os alle bede ... ellers er der jo en kop kaffe og en Ron Zacapa ...

Knap nok havde et smukt "Knæk og Bræk" lydt ud over søen og de små metalbægre forladt atleternes læber ... før Turistens prop hoppede lidt uroligt og tog et hurtigt raid til venstre! Han hastede til stangen sin, strammede op, gav tilslag, en fin regnbueørred hinsides de 2 kilo skummede i overfladen ... og bummelum ... væk var den!
 
Pausefiskeren sneg sig i den 3. time op til tysken for at lure (uden resultat!), men opdagede så en regnbueørred på omkring kiloet under handicap-fiskeplatformen. Kunne den lokkes? Stor orm på stor krog? Næh! Lille orm på lille krog? Ah, næsten! Den kunne lokkes lidt, men forsvandt i skyggen igen. Nyt kast - og en guldørred drejede rundt om platformens ene ben. Det lille bobleflåd forsvandt i det samme i dybet - skulle det være Pausefiskerens første guldørred og en tilpas værdig vinderfisk? Tilslag og ... hvad var dog det? 6,5 cm solaborre! Kan man blive Fiskekonge på en akvariefisk? 
 
Efter hjemkomsten til Pedersens Palads - men før gallamiddagen - holder Den Etiske Komite rådslagning - og uden bagtanke tilbyder Pausefiskeren selvfølgelig et lille glas med 23 år gammel rom. De skal jo kvalificere deres afgørelse! Og hip-hurra! Flinkfiskeren - sidste års Fiskekonge - hidkalder omsider Pausefiskeren, der udråbes som dagens vinder og dermed må kalde sig "Fiskekongen XX"! (Selv om flere i Etisk Komite mente, at 6,5 cm kun kunne række til at blive benævnt "Prinsgemalen"!).
 
Flinkfiskeren havde sidste år fået til opgave at rammesætte den nyindstiftede vandrepokal - eller rettere "vandre-trussen" - og det havde han da gjort noget så nydeligt! Hvem skulle så have rammen? Det blev sørme Fynboen! Om det var grundet flytningen af datoen for arrangementet, det manglende medlemsbevis eller noget helt 3., der udløste det, vides ikke! Men vi glæder os at se rammen hænge i stuen næste år i Herning!
 
Turisten havde det hårdt ude ved søen, da den formodede vinderfisk hoppede af ... han lignede i minutterne bagefter en Bjarke på ca. 2 år. Pausefiskeren havde ingen sut til Turisten ... men den nye økologiske Fiskekongerne-hagesmæk kunne vel trøste lidt!

Bare lige til den historiske - og fremadrettede - opsamling! Ja, det er i Herning-området Fiskekongerne fra Team Kylling lander næste år! Og det er første lørdag i september, ikke også, Fynbo?
 
prop
FISKEKONGEN XIX (2015)
 
En rund mærkedag for "runde" middelaldrende mænd? Nix! Selv om "Tjek-Li-Æ-Orm Cup" fejrer 20 års jubilæum - og kampen om Fiskekonge-titlen har overlevet tidens tand - har atleterne fra "Team Kylling Pro Anglers Association" aldrig strålet flottere end nu ... eller noget!

Turisten havde midt i husbyggeri også det store ansvar for at gøre jubilæumsarrangementet til en mindeværdig forestilling - både ved fiskevandet - og ved den efterfølgende galla i familiernes skød!

Foersum Teglværkssøer lå smukke og velplacerede ikke så langt fra luxus-hytten, som Fiskekonge-broderskabet havde lånt sig frem til! (Stor tak til Flinkfiskerens kones brormand!).
 
Flinkfiskeren forærede alle i Broderskabet jubilæumudgaven af konge-kruset! Praktisk nok kan den både bruges til mokka, lokalt bryghus-øl og måske en lille rom i nødstilfælde! Af hjertet tak, Gavmilde Flinkfisker!
 
Den hurtige udgave af den 20. dyst om Fiskekongetitlen:
 
- Turisten nupper ganske ublu dagens første - og lige lovlig store - regnbueørred!
- Fynboen netter fornuftigt fisken ...
 
- Tvivlen breder sig - var dysten afgjort - kunne man fange en større?
 
- Fynboen kroger en endnu større regnbueørred!
- Pausefiskeren netter ... ingenting ... her indtræder et stille øjeblik af tavhedspligt (eller pinlig tavshed?).
- Regnbueørred i vinder-klassen svømmer roligt ud i den klare sø igen ...
 
- Pausefiskeren trækker i skammekrog i den modsatte ende af søen.
- På vej tilbage kroges 2 ikke-vinder-fisk ... som trøst? (Han kan godt nette dem selv!)
 
- (Dybt inde i overtiden) Flinkfiskeren sniger sig ned i skyggen og udfordrer med de sidste kast.
- Hug, fight - og bøjet stage, så det knirker (eller er det Flinkfiskerens knogler?).
- Turisten netter fornuftigt fisken ...
 
- Status ved indvejning: Flinkfiskeren med 3,750 kg - Turisten med 2,750 kg - Pausefiskeren med 2 kg og 1 kilo ... 4 fisk til 3 Konger ... og så nævnes IKKE noget om Fynboens mulige vinderfisk ... aaarrggghhhh!
 
Midt i gallamiddagen begyndte de festlige fejringer - Turisten overrækker diplom og gave til den nye Fiskekonge - Flinkfiskeren er Fiskekongen IX!
 
Fynboen havde været alt for forudseende ... og kunne overrække "Torsken" til dagens knap så velovervejede detalje ... Pausefiskeren finder en fin plads på Æ Pralstow til dyret, så han mindes om at være mere påpasselig med nettet!
 
Pausefiskeren indførte en ny "vandrepokal" - en lille fræk g-strengs-trusse fra Fiskekongernes merchandise-shop! Flinkfiskeren fik overrakt "Flid-fedt-og-snyd-pokalen" for den lige lovlig sene fangst! Vi vil se dem på ... aarghhh, nej tak!
 
Pausefiskeren fik Team Kyllings gamle maskot med hjem - Tjek-Li-Æ-Orm Cup rammer Æ Pralstow i 2016!
 
prop
FISKEKONGEN XVIII (2014)
 
Selv om der flere gange i løbet af dagen og aftenen blev kastet ud til de første forventningsafklarende drøftelser om det kommende 20 års Jubilæum i 2015, var der ikke meget der forstyrrede fokus på dagens fiskofile dyst ved Alslev Fiskesø. Fedtfinnerne virkede dovne i den trykkende varme - men det gjorde de toptrimmede atleter fra Fiskekonge-broderskabet ikke! Turisten og Flinkfiskeren satsede benhårdt ... på aborrer størrelse "Small" ??? (Selv efter kåringen af årets Fiskekonge var der optræk til debat, om det var antal eller størrelse, der var vejen til titlen!). Og Pausefiskeren, der ellers proklamerede højlydt, at han efter 2 år med succesfulde sejre, IKKE havde i sinde at fange dagens største - krogede alligevel med ca. 3 kvarter igen den første tykke regnbueørred! Men hvis nogen troede, at det var den endelige afgørelse, havde de ikke indregnet den første Fiskekonges antikvariske grejvalg - og avangardistiske fisketeknik. For pludselig bukkede Fynboens stage - en hidsig, underligt fightende regnbueørred brød overfladen - og afslørede med halen over vand, at den var kroget med det forældede blink i gatfinnen! Fisken kom efter lidt besvær ind - og mens Fynboen gokkede dyret til de evige fiskesøer, voterede Den Etiske Kommité omkring regler for fangst. Kommitéen måtte erkende, at når man ikke har vedtaget regler for konkurrencen, kan man jo ikke bryde eller bukke dem! Fynboen erklæres efter 18 års ventetid igen til vinder af "Tjek-Li'-Æ-Orm Cup" med retten til at kalde sig for Fiskekongen XIX! Næsten et mirakel!
 
Efter den vældige fejring af alt og alle ved den efterfølgende Galla ser vi nu frem til næste års Jubilæums-arrangement - vi har stor tillid til dig, Turisten! Mon ikke vi skal afsætte hele weekenden?
prop

FISKEKONGEN XVII (2013)

For 18. gang mødtes de tidligere atleter fra Team Kylling Volleyball til en omgang "Tjek-Li'-Æ-Orm Cup"! Fynboen havde skaffet fornem arena for årets dyst i det gamle brunkulsleje - med økologiske fisk! Og selvom sidste års vinder efter 5 minutter forsøgte at give de andre kombattanter en chance ved at slå det første hug af en ilter regnbueørred af krogen - måtte Pausefiskeren alligevel erkende 12 minutter senere, at de små fedtfinner bare ville ham denne dag! Så faldt der ro på sagerne - kun afbrudt af Fynboens småbrokken over misset hug - og ikke mindst Flinkfiskerens knap så flinke udbrud over en slanget og slimet ål - der huggede kontant, da han stod og besværgede stangtoppen med sort magi! Lige omkring dommerens sidste fløjt for konkurrencen ... eller var den over? ... krogede Turisten en stærk fisk, der i deltagernes øjne lignede en vinder! Men ved indvejningen kom chokket: Pausefiskerens regnbueørred vejede næsten 20 gram mere! Sikke en suveræn afgørelse! Herefter "Same procedure as Every Year" ... Gruppefoto, Galla, hyggelig festivitas og præmieoverrækkelser! Pausefiskeren blev "kronet" som Fiskekongen d. XVII ... og Flinkfiskeren modtog i dagens anledning glasfisken for grimmeste fangst! Og så kom kyllingen også med til Esbjerg!

prop


FISKEKONGEN XVI (2012)

Fiskekongen XVI Den Pausefiskende takker de tro væbnere for en tilpas stridslysten dyst ved den store Fiskesø-flod i det vestjyske! Ja, egentlig var det vel kun Flinkfiskeren der seriøst også prøvede at kroge kongetitlen, som mulig vinder af "Tjek-Li-Æ-Orm Cup 2012". Turisten nøjedes med at prikke lidt til ørredgummer med sine slidte kroge og Fynboen forsøgte blot at holde sig tør i år!? Så afgørelsen skulle vel falde imellem de flotte, men knap så store, bækørreder, som Flinkfiskeren & Pausefiskeren så atletisk havde fightet? Næh! 57 cm velfightende regnbueørred fristet af skalreje gjorde en royal forskel - da Turisten og Pausefiskeren skulle til at gå i gang med kaffe & kage! Hil Pausefiskeren! Heldigvis var der ved den efterfølgende Gallamiddag trøstepræmier til dem uden "fiskefingre": Fynboen fik overrakt en "rigtig flot" regnbueørred støbt i glas ... mens Turisten fik overrakt den fiskestangsimiterende sølvfarvede "fighterpokal" med en friskfanget dåse fiskeboller! Tillykke!


prop


FISKEKONGEN XV (2011)

Blandt ferieramte campister og feststemte gæster i restaurationen lykkedes det den royale Fiskekonge-klan at få gjort kål på et par klassiske "Tjek-Li'-Æ-Orm Cup"-fordomme: "Vi fanger først fisk lige inden Cup'en fløjtes af" og "Flinkfiskeren kan ikke både fange fedtfinner OG vinde titlen!". 5 minutter inde i dysten - og velkomstkaffen - krogede Fynboen a.k.a. "Prins Svup" dagens første regnbueørred ... og knap var årgangs-rommen hældt op til fejring før Flinkfiskeren også tiltuskede sig en rigtig regnbueørred! De ellers sejrsvante Turisten & Pausefiskeren måtte bukke sig i støvet ved den lumre fiskesø! "Mådehold!" og "Hensynet til de ældre medborgere!", udråbte juniorerne i Broderskabet! Selv om Fynboen svedende i fight afsluttede fangsterne med endnu en fedtfinne, måtte også han bide i det slimede fangstnet: Flinkfiskeren brød årtiers forbandelse og kan med royal fedtfinne kalde sig FISKEKONGEN XV!



FISKEKONGEN XIV (2010)

Tjek-Li'-Æ-Orm Cup 2010 blev fisket ved Nebel Sø - og selv om det nok er skælsættende, at Turisten ikke genvandt Kongetitlen for 5. gang i streg, vil Pausefiskerens regnbueørred fra "Svanesøen" og tiltlen som Fiskekongen XIV nok hurtigt glide i baggrunden for den skrækkelig amuserende hændelse, hvor følgende talerække udspandt sig: 
Flinkfiskeren: "Har du et net?" - Fynboen: "Næh, men jeg håndlander den bare!" - Flinkfiskeren: "OK" (Han fisker videre) - Ham-der-tidligere-var-kendt-som Fynboen: (PLASK) "Argh! Urgh ... (Svømmetag) ... Pyyyyh ... øv!".
Væk var trøsteregnbuen - og SVUP, så fik Fynboen et nyt navn? Skotskternede underbukser? Foruroligende! Broderskabet sender en stor tak til forpagterne af fiskesøen og den manglende beskæring af græs og krat!



FISKEKONGEN XVIII (2009)

Historisk! Alle 4 Fiskekonger samlet på samme sted, samme dato! Det lykkedes saft-suse-mig den hjemvendte, tidligere fortabte, broder at ophøje Tjek-Li´-Æ-Orm Cup 2009 til noget helt særligt! Fynboen trak fuldt hus på øen med god planlægning i kraftig, skumsprøjtende sidevind! Regnbueørreder til alle Fiskekonger på en dag, hvor agn bøjet i neonfarver gav udslaget! Og sikken indvejning! De 4 royale fangster lå inden for 70 gram! Og endnu en gang blev Turisten hyldet - endda med Flinkfiskerens motto rungende i blæsten: "Mindst mulig margen!" - der var just kun 15 gram mellem Turistens fedtfinne og Flinkfiskerens! Tuttelut & Hurra for Fiskekongen XIII !!!

 

FISKEKONGEN XII (2008)


Ingredienserne til en fornøjelig sammenkogt ret i de Royale Regnbueørred Ridderes ånd(e) var i 2008 bl.a. følgende:

3 mere eller mindre stivbenede, aldrende Fiskekonger.

En ordentlig omgang pragtfuld sensommervejr.

Et par hyggelige fiskesøer med bæk- og åløb.

En håndfuld af Flinkfiskerens piskesmældsramte fluer!

2 spsk. præstationspres efter Pausefiskerens tidligere fangst.

1. stk. fiskbar medajle med plask-effekt.

3/4 undren over sen indvejning af Turistens vinderfisk ...

1/2 deciliter blod fra Turistens tommelfinger.

5 liter mistænksomhed over medlemskort fundet ved smutvej til dambruget (Var der ikke også noget om et stk. blodigt pigtråd ved hegnet?).

3 veltilpasse og glade Fiskedronninger med deres Guldfisk ... øh, guldklumper!

En kasse kinesisk Take-Away.

Efterfølgende utallige nødvendige prisoverrækkelser.

Det hele blev smuldret, hakket og nulret ... og simrede over Fiskekongefamiliernes varme i mindst 20 timer!

TILLYKKE TIL FISKEKOKKEN XII ...

... næh, FISKEKONGEN XII, TURISTEN!

Det sidste lille krydderi - Fynboen - sidder måske fast i tolden mellem Esbjerg & Fanø? Mon han får kokkehuen på til arrangementet i 2009?



FISKEKONGEN XI (2007):




"Ode til Broderskabet" (by Jean Paul Pausefiskeren)

 

Broderskab, Oh Broderskab,

Turisten, han er ej en Flab.

En Fiskesø, så romantisk vild,

Fandt vor Broder, for han er snild!

 

Stille vand med iltre Finner,

KONCENTRATION! - derfor ingen Kvinder!

Flinfiskeren roder igen med sin Stage,

De andre Konger skåler i Kaffe & Kage.

 

Små ormesuttere varmer Kongerne op,

Da Flinkfiskeren endeligt hælder Kaffe i sin kop.

Hvornår skal vi fiske, hvornår skal vi drikke?

Se, nogen får også din Prop til at vrikke!

 

Slut med Royal Selskabelighed for Nu,

Spinnere skal sørme kastes foran de Snu.

Kun små Plask forstyrrer den herlige Ro,

Ja, okay - og Turistens Mave lyder som en Ko!

 

Så hviner lystigt Turistens Bremse,

Snart han fnisende i Fiskeslim gramse!

Og så igen! Han kroger et Dyr,

Simpel Mådehold han kaster over Styr!

 

De andre Konger fyldes med Respekt,

Eller er det Luft i Maven? Suspekt!

Næh, de ville bære ham på deres Skuldre,

Hvis det ikke fik deres Knogler til at smuldre!

 

Ørred-dril er ej Flinkfiskerens lyst,

Så flink han er i denne Dyst!

Pausefiskeren lokker så Fisken,

Og sender en TAK … uden Hvisken!

 

Kongelig Hyldest til Slut Turisten kan li’,

Fisken pustes op inden det store Fotografi!

Nu som Fiskekongen den 11. han tituleres,

Og så Hjem til Hoffet: Der skal serveres!

 

Midt i den gode Mad rammes Kongen af Æren,

Pokal, Diplom, Maleri – hvad skyldes Miseren?

Hurtige Fingre - Grammofonen hives frem til Polka,

På Dansegulvet Turisten snøfter: Hvor blev dog Folk a’?

 

Ærbødigst Tak for Tjæk-Li’-Æ-Orm Cup 2007,

Vi nød det virkeligt – det’ ikke Lyv’!

Og Forventningerne er store til næste År,

For så vor Broder Fynboen iblandt os står!



FISKEKONGEN X (2006):

Tjek-Li'-Æ-Orm Cup 1996-2006 - 10 års Jubilæum ! Ikke et øje var tørt, da broderskabet tørnede ud til Jubilæumsdysten i Lystfiskergårdens vande - der hvor "The Member former known as Fynboen" kastede sin rustne Mepps og blev den første Konge! FLINKFISKEREN havde styr på det hele - chauffør i japansk limousine, aktiviteter til Dronningerne og Kronarvingerne, senere en lækker Jubilæumsmenu og rigeligt med våde varer til at skåle med ! Men det med regnbuer gik lidt gal! Først kort før "indvejning" poppede TURISTEN frem - stadig lidt rødkindet efter heftige forhandlinger med en grådkvalt tysker? - stolt fremvisende en doven junior-regnbue med rusten fluekrog i ryggen og et 28 grams Hansen Flash i kæften! Hil den nye Konge - trods alt! Jubilæumsfesten derefter rykkede heldigvis mere i snøren - og ikke kun ved FLINKFISKEREN og TURISTENs bøvlen rundt med den fine højtidsgave fra PAUSEFISKEREN: The Original Team Kylling Pro Anglers Association Gør-Det-Selv 10-års Jubilæums-uro - anerkendende ros til de 2 handymen i den sene aftenstund! Endnu en gang STOR TAK til FLINKFISKEREN - med sin Dronning - for det fine arrangement - Det fine Jubilæumsskjold er hængt op på et gyldent søm i "Æ' Pralstow"!



FISKEKONGEN IX (2005):

UTROLIGT! For 1. gang i Cuppens historie overlistes en smuk regnbue på orm! Uden FYNBOEN kunne TURISTEN & FLINKFISKEREN dyste ... mere eller mindre mod alle odds (Ingen Pølse- eller grej-kiosk) ... mod PAUSEFISKEREN ... udi den stilrene angelsport for 10. gang! At FLINKFISKEREN havde kreeret og sponseret fine Broderskabs-T-shirts hjalp ikke på fangsterne! Fiskekongen IX opdagede nemlig også den reserverede junior-gedde, der stod og ventede på en afgørelse i sidste kast fra FLINKFISKEREN!

... og i 2006 er der JUBILÆUM! Mon Flinkfiskeren kan bære ansvaret ??



FISKEKONGEN VIII (2004):

En rigtig lummer sensommerdag mødes Kongerne i det sydjyske ... og må svede igennem lunkne pilsnere og velfangende tyske unger ... lige indtil 4 minutter i lukketid! TURISTEN snupper sejren og en fin regnbue oppe i det eneste skyggefyldte hjørne af søen.



FISKEKONGEN VII (2003):


En herlig septemberdag - igen uden Fynboen - og uden geddejuniorer til Flinkfiskeren! - markerer storfangerne i broderskabet med fight-ivrige regnbuer ! PAUSEFISKEREN snupper dog titlen foran TURISTEN ... hvor mange blyhagl kan man nå at komme i sådan en ørred inden indvejning?



FISKEKONGEN VI (2002): 


FLINKFISKEREN gjorde det igen! Ved en smuk vestjysk sø - med større risiko for hugormebid end regnbueørredhug - overanstrengte den nye konge ikke bicepserne med endnu en gedde-teenager!!! Var der egentlig nogle, der tjekkede om der var frostmærker eller et ”Product of Fünen”-skilt i halefinnen???



FISKEKONGEN V (2001):


SÅ SGU’!!! FLINKFISKEREN (The angler former known as VÅDE SOKKER) griber til drastiske midler for at tiltuske sig kongetitlen! 5 minutter i indvejning sniger han sig frem fra sivbevoksningen med en pubertetsgedde … og de andre Konger måtte bukke sig i mudderet! Om den lille tyske dreng ved modsatte bred græd over sin bortkomne fisk vides ikke. ”Men”, mente de øvrige Fiskekonger, ”Det skal da være sidste gang, baby-gedder skal afgøre en ”Tjek-Li’-Æ-Orm Cup”!!!



FISKEKONGEN IV (2000):


I FYNBOENs (og det ”Fynske Fiskeskræmmer Karma”s ?) fravær lykkedes det at score fuldt hus ved årets Cup! PAUSEFISKEREN nuppede dog vinderfisken i 6. kast, så var presset jo væk fra fiskebrødrenes smalle skuldre - og sammen kunne de bl.a. nyde den dobbelte Fiskekonges (fejl)kast over TURISTENs fiskeplads, hvor en bonus-regnbue glædeligt huggede på gennemløbspirken! VÅDE SOKKER kan endeligt bevise, at han har været med i en Cup med sin historiske regnbuefangst - og TURISTEN kunne ikke spise meget af konens Galla-buffet ved hjemkomsten … når nu spinnerkøb i fiskesøens kiosk udløser en fransk hotdog … HVER GANG !



FISKEKONGEN III (1999):



TURISTEN havde fået svigermors runde fødselsdag fra ’97 ud af kroppen … og førte sig straks ublu frem med 2 fine regnbuer … lokket i fordærv af en hjemmelavet spinner! Den strålende agn forsvandt lidt senere i gabet på en virkelig vinderfisk … som så forsvandt med spinneren - og 45 meter af den efterhånden møre line, som TURISTEN fik i konfirmationsgave.



TJEK-LI'-Æ-ORM CUP 1998:


En sørgelig omgang! Den forblæste & forheksede Damsmark Fiskesø – hvis fisk for øvrigt skulle smage af mudder! – afgav ikke en eneste finne til det ellers så velforberedte Broderskab! Gallamiddagen jagede dog straks alle bekymringer omkring manglende selvtillid langt ud i sivene!



FISKEKONGEN II (1997):

Med kampråbet ”POKALEN TILBAGE TIL JYLLAND” tog VÅDE SOKKER & PAUSEFISKEREN til de fynske saltvandssøer … og med utroligt overblik & suveræn spinneteknik tiltuskede PAUSEFISKEREN sig en flot regnbue blandt gopler & søpølser ! Med en så pikant og følsomt agn som et 20 grams ATOM-blink!



FISKEKONGEN I (1996):

Det hævdes fra officiel fransk side, at Mepps-fabrikken har krævet spinneren - der gjorde FYNBOEN til historisk vinder af den første titel - tilbage til fabrikkens museum! Spinnerens patina og stelnummer antyder nemlig, at den hører til den meget sjældne produktion fra omkring 1906!

At levnedsmiddelkontrollen forlangte regnbuen udleveret til nærmere undersøgelse grundet udløbet sidste salgsdato er blot et rygte!!!

Hvordan VÅDE SOKKER her fik sit navn må du spørge en tysker om !!!???!!!

Store oplevelser med små fisk? Pausefiskeren.dk